Tomac propune ca cetăţenia română să fie acordată pe criterii etnice

Deputatul independent Eugen Tomac, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, a anunţat, miercuri, că va depune la Parlament un proiect de modificare a legii cetăţeniei române, astfel încât cetăţenia română să fie acordată pe criterii etnice.

278 afișări
Imaginea articolului Tomac propune ca cetăţenia română să fie acordată pe criterii etnice

Deputatul independent Eugen Tomac (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Eugen Tomac a precizat, la o conferinţă de presă, că acest proiect este iniţiat de deputaţii independenţi aparţinând Partidului Mişcarea Populară şi de senatorul PDL Viorel Badea şi că este susţinut de reprezentanţi din toate grupurile parlamentare.

"România este singura naţiune care nu acordă cetăţenie română pe criterii etnice şi este cazul ca legislaţia română să fie amendată astfel încât şi românii din Valea Timocului, Transnistria şi Ucraina să primească cetăţenie română, pentru că nu au nicio vină că s-au născut în altă ţară", a afirmat Tomac.

Iniţiativa legislativă prevede că persoanelor de etnie română aparţinând minorităţilor naţionale, minorităţilor lingvistice sau grupurilor etnice existente în alte state, indiferent de etnonimul folosit, care cunosc limba română, li se poate acorda, la cerere, cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi stabilirea domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici