Traian Băsescu acuză CNSAS de distribuirea în presă a documentelor legate de dosarul său: Colegiul a intrat în politică

Traian Băsescu a declarat că CNSAS a intrat în politică, precizând că documentele legate de dosarul său cu privire la acuzaţiile că ar fi colaborat cu securitatea au fost distribuite în presă de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, nu de Curtea de Apel Bucureşti.

786 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu acuză CNSAS de distribuirea în presă a documentelor legate de dosarul său: Colegiul a intrat în politică

Traian Băsescu: Colegiul CNSAS a intrat în politică

„Colegiul CNSAS a intrat în politică! În timpul campaniei electorale, CNSAS a lansat acuzaţiile de colaborare cu securitatea la adresa mea şi a anunţat trimiterea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti – secţia de contencios administrative şi fiscal. Astăzi, când la Parlamentul European se negociază distribuirea funcţiilor de influenţă politică, televiziunile şi presa scrisă sunt invadate cu documente care să aducă în prim plan dezbaterea pe tema colaborării mele cu securitatea”, a scris Traian Băsescu, joi pe Facebook.

Acesta a mai spus că oamenii politici din Colegiul CNSAS au încălcat legea distribuind documente din dosarul său în mass-media.

„Am fost curios să aflu care este sursa acestei distribuţii de documente şi am constatat că nicio copie nu a plecat de la Curtea de Apel Bucureşti. Şi atunci rămâne o singură sursă, oameni politici din Colegiul CNSAS care au avut la dispoziţie toate documentele şi care au încălcat legea distribuindu-le către presă. Este prima dată de la înfiinţarea CNSAS când instituţia se angajază în bătălia politică încercând să stimuleze o campanie de presă şi judecarea procesului la televizor şi nu în instanţă. Păcat că CNSAS se lansează în politică. Nu pentru asta a fost creat”, a conchis Băsescu.

Antena 3 a prezentat două note informative date de „Petrov”, numele conspirativ care ar fi fost al fostului preşedinte Traian Băsescu. În cele două note se vorbeşte despre doi colegi de la Institutul de Marină. Documentele ar fi făcut parte din dosarele celor denunţaţi şi de aceea nu ar fi fost găsite în dosarul lui Traian Băsescu, potrivit sursei citate.

Săptămâna trecută, Traian Băsescu a transmis, pe Facebook, după ce două documente din dosarul său de la CNSAS au fost prezentate de Antena 3, că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului.

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Nu a fost stabilit primul termen al procesului.

Taguri:
băsescu,
cnsas,
dosar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici