Traian Băsescu: "Cioloş, un premier slab. Dacă aş fi identificat un premier mai bun ca mine aş fi spus"

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat, vineri, că partidul său nu îl va susţine pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier şi că PMP va participa la guverare cu condiţia ca el să fie premier, transmiţându-le alegătorilor că "cei care stau acasă dau un vot pentru PSD".

547 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: "Cioloş, un premier slab. Dacă aş fi identificat un premier mai bun ca mine aş fi spus"

Traian Băsescu: "Cioloş, un premier slab. Dacă aş fi identificat un premier mai bun ca mine aş fi spus" (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Nu, îl considerăm un premier slab, asta una. În al doilea rând, am mult prea multă experienţă ca să nu ştiu ce înseamnă un partid mic într-o alianţă în care nu are nici măcar prmierul. Pur şi simplu nu există este doar de decor", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu la Adevărul Live, întrebat dacă l-ar susţine pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru.

Traian Băsescu a afirmat că nici Liviu Dragnea nu este potrivit pentru a fi premier, spunând că preşedintele Klaus Iohannis "are perfectă dreptate".

"Nu poţi să fii chiar în prima funcţei executivă a statului. Deci cred că un condamnat nu poate fi numit în funcţia de prim-ministru", a adăugat Băsescu.

Băsescu a susţinut că dacă ar fi identificat un premier mai bun decât el pe scena politică ar fi spus-o.

"Dacă aş fi identificat în toată clasa politică un om care să poată să fie un premier mai bun decât mine vă asigur că aş fi spus-o şi nu aş fi avut această exigenţă într-o eventuală discuţie", a răspuns Băsescu, întrebat dacă a identificat un posibil premier din rândurile PSD.

Traian Băsescu a afirmat că, potrivit ultimelor sondaje, alegerile din 11 decembrie vor genera o majoritate parlamentară PSD.

"Dacă luăm în calcul sondajele serioase este clar că ne îndreptăm către o majoritate condusă de PSD. Adică luân ultimul (sondaj-n.r.) IRES în care PSD are 44%, ALDE are 6%, vedem dintr-un foc 50%, pe partea cealaltă liberalii sunt daţi cu un procent de 23%, USR-ul lui Plicuşor Ban (Nicuşor Dan-n.r.) cu 7% (…) deci orice aritmetică ne arată că în partea dreaptă sunt 35%. De ce nu adaug şi PMP? Pentru că există o respingere publică a doamnei Gorghiu de a avea relaţiii politice cu PMP. Ca atare, nu pot să am aroganţa să spun este şi PMP aici", a susţinut Băsescu.

Băsescu a sfătuit fostul electorat al PDL, despre care a afirmat că nu se regăseşte într-un lider ca Alina Gorghiu că voteze PMP, "să adauge ceva la dreapta nu să stea acasă", afirmând că cei care stau acasă dau un vot pentru PSD.

"Dacă oamenii ar avea încredere în mine să le spun că cei care stau acasă dau un vot pentru PSD, dacă ar crede în ce le spun, ar ieşi în număr mai mare la vot. Îi asigur pe români că cei care stau acasă, dau un vot pentru PSD pentru că asistaţii social se duc în orice condiţii la vot şi vor susţine PSD. Dar ţara asta nu este formată doar din asistaţi sociali. Dacă stăm acasă le dăm procente mari PSD-ului. Dacă mergem şi votăm PMP, cu certitudine votează un partid care nu o să lase PSD-ul să-şi înhaţe prada", a spus Băsescu.

Preşedintele PMP a spus că partidul său nu va face alianţă cu PSD, iar că "PNL nu vrea nicio relaţie cu PMP" vor rămâne în opoziţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici