Trei candidaţi la Primăria unei comunei din Suceava au nume identice: Situaţii similare sunt şi în alte localităţi

Cei trei candidaţi pentru funcţia de primar al comunei sucevene Drăguşeni se numesc la fel, respectiv Vasile Cepoi, candidaţi cu nume identice existând în alte trei comune din judeţul Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3330 afișări
Imaginea articolului Trei candidaţi la Primăria unei comunei din Suceava au nume identice: Situaţii similare sunt şi în alte localităţi

Trei candidaţi la Primăria unei comunei din Suceava au nume identice (Imagine: Cristi Vatavu/ Arhiva Mediafax Foto)

În comuna Dăguşeni, cei trei candidaţi la Primărie se numesc Vasile Cepoi, ei candidând din partea PSD, PNL şi PMP.

Astfel, actualul primar al comunei, Vasile Cepoi, a decis să-şi schimbe numele, urmând să apară pe buletinele de vot "Vasile Lică Cepoi".

Candidatul din partea PNL - Vasile Cepoi - este la prima confruntare electorală, în timp ce celălalt Vasile Cepoi, candidat PMP, a mai încercat să câştige fotoliul de primar şi în 2012, din partea PPDD. Atunci, actualul primar a obţinut 74,75 la sută din voturi, în timp ce candidatul PPDD a fost votat de 4,87 la sută dintre alegători.

Candidaţi cu acelaşi nume candidează din partea PSD şi PNL în alte trei comune sucevene.

Astfel, în comuna Iaslovăţ, actualul primar PSD Ioan Cotoară, ales în 2012 cu 69,04 la sută din voturi, va avea contracandidat pe Ioan Cotoară, din partea PNL.

În comuna Stulpicani candidaţii la funcţia de primar din partea PSD şi PNL se numesc Vasile Zamcu, ei fiind la prima confruntare.

De asemenea, în comuna Zamostea candidează din partea PSD actualul primar Vasile Haliuc, iar candidatul PNL are acelaşi nume. Cei doi au fost contracandidaţi şi în 2012, când reprezentantul PSD a câştigat alegerile cu 48,12 la sută din voturi, în timp ce celălalt Vasile Haliuc a candidat din partea PDL şi a obţinut 46,78 la sută din voturi.

Un caz similar s-a înregistrat în anul 2008, când preşedintele Consiliului Judeţean se alegea prin vot direct, iar în cursă s-au înscris Gheorghe Flutur din partea PDL şi Gheorghe Flutur din partea PNDC. Candidatul PNDC s-a retras însă din competiţie, iar atunci Gheorghe Flutur, actual senator PNL de Suceava, a câştigat preşedinţia CJ Suceava.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici