Congresul PSD merge mai departe. Tribunalul respinge cererea de amânare a lui Teodorovici/ Reacţia senatorului PSD

  • Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Eugen Teodorovici de amânare a Congresului PSD
  • Teodorovici susţinea că nu se respectă statutul partidului
1661 afișări
Imaginea articolului Congresul PSD merge mai departe. Tribunalul respinge cererea de amânare a lui Teodorovici/ Reacţia senatorului PSD

Tribunalul respinge cererea lui Teodorovici de amânare a congresului PSD

Tribunalul Bucureşti a respins vineri solicitarea lui Eugen Teodorovici de a amânare a congresului PSD de sâmbătă, până la judecarea acţiunii civile prin care a cerut să se constate că este preşedintele executiv al partidului.. El poate depune apel în cinci zile.

„Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamantul Eugen Teodorovici, în contradictoriu cu pârâtul PSD, ca inadmisibilă. Cu apel în 5 zile de la pronunţare”, se arată în decizia instanţei.

 

Reacţia lui Teodorovici: Dacă acţiunea civilă va avea câştig de caauză, deciziile congresului vor fi invalidate

Eugen Teodorovici susţine că Tribunalul Bucureşti a respins vineri doar cererea care se referea la anularea congresului PSD de sâmbătă, nu şi acţiunea civilă împotriva conducerii partidului. „Dacă acţiunea civilă va avea câştig de cauză, deciziile congresului de mâine vor fi invalidate”.

Eugen Teodorovici a explicat, vineri, pe Facebook, că a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere preşedinţială pentru amânarea congresului până la judecarea acţiunii civile, dar şi acţiunea civilă propriu-zisă împotriva conducerii partidului.

„Astăzi (vineri-n.r.) a fost respinsă doar cerea mea adresată Tribunalului Bucureşti cu privire la primul aspect: anularea Congresului‼️ Motivul invocat de instanţă? <Inadmisibilitate” = situaţia în care o instituţie spune că nu poate soluţiona o cerere formulată de un solicitant‼️”, a scris Teodorovici pe reţeaua de socializare.

„Instanţa a invocat inadmisibilitatea cauzei chiar dacă aceasta nu a fost invocată de avocaţii care l-au reprezentat pe preşedintele ilegal al PSD şi nici nu a fost discutată în timpul înfăţişării‼️ Au evitat astfel să se pronunţe şi să facă lumină în această situaţie, este adevărat una sensibilă şi, implicit, să creeze astfel un precedent. Înţeleg teama instanţei de a-şi asuma o soluţie clară prin care să facă dreptate. A fost aleasă soluţia comodă, nedorind să se creeze, cum spuneam, precedente într-o dispută politică dar fără de care reformarea clasei politice este aproape imposibilă! Dar, este decizia instanţei de judecată şi o respect”, a adăugat acesta.

Teodorovici susţine că deciziile congresului de sâmbătă ar putea fi invalidate, dacă acţiunea civilă depusă la Tribunal va avea câştig de cauză.

„Dacă acţiunea civilă va avea câştig de cauză, deciziile Congresului de mâine şi toate celelalte decizii luate de conducerea actuală după preluarea ilegală a partidului, începând cu 29 noiembrie 2019, vor fi invalidate! Timpul nu este în favoarea conducerii ilegale a PSD, căci chiar dacă aceasta mizează pe câştigarea legitimităţii în urma unui Congres organizat în condiţii de ilegalitate, în final hotărârea judecătorească va dispune!”, a scris Teodorovici.

El le-a transmis membrilor, delegaţilor şi liderilor locali ai PSD un mesaj: „Mâine va fi o zi în care veţi putea pune capăt unui şir lung de abuzuri şi ilegalităţi comise de această conducere ilegală a PSD! Eu merg mai departe, dar refuz să girez încă o ilegalitate comisă în numele PSD! Voi? Îmi doresc ca membrii PSD să înţeleagă acum, mai mult decât oricând, că numai un PSD puternic va reuşi să schimbe clasa politică din România! Şi că ticăloşii ajunşi acum la vârful conducerii, corup puterea!”, a conchis Eugen Teodorovici.

Teodorovici a cerut Tribunalului Bucureşti, printre alte, şi „să dispună luarea măsurii amânării lucrărilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020”.

„Apreciez că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru promovarea acţiunii în procedura ordonanţei preşedinţială”, a spus anterior Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, a solicitat miercuri Tribunalului Bucureşti să constate că, în urma demisiei Vioricăi Dăncilă din funcţia de lider al PSD şi a lui Mihai Fifor din funcţia de secretar general al partidului, el este, potrivit Statutului PSD, preşedintele interimar al partidului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici