Trump refuză să accepte transferul paşnic al puterii dacă pierde în alegerile prezidenţiale din SUA

  • Preşedintele american a refuzat să garanteze transferul paşnic al puterii în cazul în care nu va fi reales
  • Trump a oferit un răspuns ambigu în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă
  • Donald Trump a fost depăşit în sondaje de contracandidatul său, Joe Biden
4206 afișări
Imaginea articolului Trump refuză să accepte transferul paşnic al puterii dacă pierde în alegerile prezidenţiale din SUA

Sursa foto: profimedia

Preşedintele Donald Trump a refuzat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă de la Casa Albă, să garanteze transferul paşnic al puterii în cazul în care ar pierde alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa lui Joe Biden. Întrebat în cadrul conferinţei dacă se obligă să respecte cel mai de bază principiu al guvernării democratice din Statele Unite, preşedintele Trump a răspuns ambigu: "Ei bine, va trebui să vedem ce se întâmplă".

În sondaje, Donald Trump se află în spatele contracandidatului său la poziţia de preşedinte SUA, Joe Biden. Actualul preşedinte prefigurează un eventual eşec şi acuză sistemul de vot prin corespondenţă impus anul acesta din cauza pandemiei: ”Ştiţi că m-am plâns foarte puternic de buletinele de vot şi că buletinele de vot sunt un dezastru”.

Trump susţine în mod frecvent că buletinele de vot prin poştă sunt vulnerabile la frauda în masă şi sunt încurajate de democraţi care au făcut aranjamente pentru a pierde alegerile. Cu toate acestea, nu există dovezi care să susţină afirmaţiile domnului Trump.

"Scăpaţi de buletinele de vot şi veţi avea un transfer foarte paşnic. Sincer nu va fi un transfer. Va exista o continuare", a declarat încrezător actualul preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici