Ţuţuianu, după ce PSD Sector 5 a exclus patru consilieri: Se încearcă perturbarea organizaţiei/ Ce spune despre îngheţarea salariilor

Adrian Ţuţuianu a declarat, după excluderea, luni, din PSD a patru consilieri generali, că e o măsură care trebuie luată în situaţii extreme, nu de câte ori un membru al partidului are o opinie diferită şi că în alte judeţe s-a încercat perturbarea organizaţilor social-democrate.

973 afișări
Imaginea articolului Ţuţuianu, după ce PSD Sector 5 a exclus patru consilieri: Se încearcă perturbarea organizaţiei/ Ce spune despre îngheţarea salariilor

Ţuţuianu, după ce PSD Sector 5 a exclus patru consilieri: Se încearcă peturbarea organizaţiei

„Eu cred că excluderea din partid trebuie să fie o situaţie extremă şi nu o sancţiune de care să uzăm ori de câte ori cineva are o poziţie sau o exprimare care nu convine celei oficiale. Fără a cunoaşte în profunzime situaţia de la sectorul cinci am constatat şi eu că în mai multe organizaţii judeţene, unde liderii de organizaţii au avut alt punct de vedere şi sunt semnatari sau susţinători ai scrisorii de acum o lună, am avut diverse încercări de a peturba starea de fapt din organizaţie. Chiar şi la mine în Dâmboviţa a fost o asemenea încercare. Şi la Caraş Severin şi la Mehedinţi. Nu ştiu cine le promovează dar eu cred că este important pentru PSD să rămână unit, pentru că suntem într-o perioadă dificilă”, a afirmat Adrian Ţuţuianu, luni la Parlament.

Liderul filialei PSD Dâmboviţa a susţinut că speră ca cei care vorbesc despre excluderea lui şi a Gabrielei Firea din partid să fie doar „răspândaşi de zvonuri”.

„Este nevoie ca liderii partidului să găsească un numitor comun. Sper că cei care vorbesc despre excluderea mea sau a doamnei Firea sau a altuia din partid sunt doar nişte răspândaci de zvonuri şi în niciun caz nu reprezintă o poziţie care să fie una oficială a PSD. Sunt de 20 de ani în PSD, sigur că mă voi bate pentru a păstra această calitate pe care am dobândit-o la cerere şi mi-am cponsolidat-o prin prestaţie. Nu am de gând să plec în altă parte”, a adăugat Ţuţuianu.

Întrebat dacă la următorul Comitet Executiv Naţional al partidului se va aduce din nou în discuţie demiterea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, Adrian Ţuţuianu a răspuns: „Nu sunt contestatar de profesie, o să ne exprimăm pe subiectele care sunt poe agenda Comitetului Naţional. Cu siguranţă o să discutăm despre remanierea guvernamentală şi o să avem un punct de vedere. Vom decide de fiecare dată consensual cum acţionăm pe un subiect sau altul. A fost un vot, nu l-am transformat în contestatar de profesie, vom vedea ce avem de făcut”.

Ţuţuianu, despre îngheţarea salariilor: E obligatoriu ca PSD să aplice programul de guvernare


Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat luni, cu privire la scrisoarea în care ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, informează CE cu privire la îngheţarea salariilor din domeniul public, că e obligatoriu ca PSD să se ţină de promisiuni şi să aplice programul de guvernare pe această zonă.

„Ministrul Finanţelor a dat nişte explicaţii ieri, azi din păcate nu a fost prezent la grup pentru a dezvolta acele explicaţii. Eu cred că este obligatoriu ca PSD să se ţină de ceea ce a promis şi să procedeze la punerea în aplicare a programului de guvernare pe zona de salarii şi pensii.Şi noi am spus că le majorăm la anumite intervale de timp care sunt foarte bine stabilite”, a afirmat Adrian Ţuţuianu, luni la Parlament.

Pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar din 2019, Guvernul de la Bucureşti intenţionează să ia mai multe măsuri de limitare a cheltuielilor bugetare şi de creştere a veniturilor guvernamentale, potrivit unei scrisori trimise de Ministerul Finanţelor Publice -MFP către Comisia Europeană -CE.

Informaţia despre intenţia Guvernului de a îngheţa salariile şi de a bloca aplicarea legii salarizării a fost divulgată de senatorul PNL, Florin Cîţu, care a acuzat Guvernul că ţine secret documentul trimis la CE.

MFP a trimis către CE aceste măsuri, ca urmare a unei solicitări făcute de Comisie la data de 23 mai 2018. Atunci, Comisia a avertizat România şi Ungaria că se află în stadiul unei devieri semnificative de la obiectivul de deficit bugetar pe termen lung (MTO) şi le-a solicitat să trimită propuneri de a reveni la parcurs. Aceste solicitări specifice le-au fost trimise la data de 18 iunie 2018.

Printre măsurile transmise de Finanţe către CE sunt menţionate drept variante incluse în proiectul de buget de stat pentru 2019: îngheţarea salariului brut pentru angajaţii din sectorul public la nivelul din decembrie 2018; voucherele de vacanţă să rămână la acelaşi nivel precum anul trecut, respectiv 1.450 de lei de persoană.

„Legea salarizarea unitare nu se va aplica”, subliniază în scrisoarea Finanţelor. În plus, este menţionată păstrarea la acelaşi nivel a numărului de angajaţi din sectorul public precum în acest an.

Altă variantă discutată la realizarea bugetului pentru 2019 este să se continue amânarea măsurilor referitoare la salariu, măsuri cu impact asupra deficitului, aşa cum au fost amânate în 2018, de asemenea.

O altă măsură discutată la realizarea bugetului pe 2019 este menţinerea cheltuielilor guvernamentale de întreţinere şi de funcţionare la acelaşi nivel precum anul acesta, astfel încât ar trebui să scadă cu 0,3 puncte procentuale ca procent din PIB. În plus, alte tipuri de cheltuieli guvernamentale (subvenţii, dobânzi, alte transferuri şi alte cheltuieli) trebuie păstrate la acelaşi procent din PIB precum anul acesta.

De asemenea, nivelul investiţiilor este propus să fie păstrat la 4% din PIB, cât nivelul de anul acesta.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici