UDMR nu intenţionează să voteze moţiunea de cenzură

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat sâmbătă la Roşia Montană că niciun parlamentar UDMR nu intenţionează să voteze moţiunea de cenzură, precizând că, în prezent, problema României este "să fie credibilă".

14 afișări
Imaginea articolului UDMR nu intenţionează să voteze moţiunea de cenzură

UDMR nu intenţionează să voteze moţiunea de cenzură (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu ştiu ce va fi la moţiunea de cenzură, ceea ce ştiu este că, din păcate, din cauza lipsei de măsuri, de anul trecut mai ales, în loc să se fi făcut etapizat aceste măsuri drastice, şi foarte dureroase, acum ne-a ajuns cuţitul la os. Acum ne-a spus FMI «ori reduceţi cheltuielile drastic, ori nu mai aveţi altă posibilitate»", a spus Borbely.

Întrebat dacă vor exista parlamentari UDMR care vor vota moţiunea de cenzură, Borbely a răspuns negativ.

Borbely a adăugat că UDMR a propus o serie de măsuri pentru revigorarea economică, unele fiind acceptate, iar altele aflându-se în discuţie în cadrul coaliţiei.

El a spus că UDMR a insistat ca pensia minimă să rămână 350 de lei, dar şi să fie introdus termenul de 31 decembrie până la care să se aplice măsurile de reducere a cheltuielilor.

"Problema României este să fie credibilă. Dacă a luat o decizie, să încerce în acest an, în următoarele şase luni, să demonstreze", a spus Borbely.

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a participat sâmbătă la o acţiune de ecologizare a Văii Abrudelului, judeţul Alba.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra proiectelor de lege privind măsurile de austeritate - unul privind "unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar" şi cel de-al doilea privind "stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor" - luni, la ora 16.00 şi ora 17.00, a anunţat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, după şedinţa Birourilor Permanente reunite la care a participat premierul Emil Boc.

PSD va depune două moţiuni de cenzură pentru că Guvernul va recurge de două ori la procedura angajării răspunderii în Parlament pentru reducerile de pensii şi de salarii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Radu Moldovan, purtător de cuvânt al formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici