UDMR vrea să modifice statutul CNAS şi să o subordoneze Ministerului Sănătăţii

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, doreşte schimbarea statutului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi subordonarea ei Ministerului Sănătăţii.

30 afișări
Imaginea articolului UDMR vrea să modifice statutul CNAS şi să o subordoneze Ministerului Sănătăţii

UDMR vrea să modifice statutul CNAS şi să o subordoneze Ministerului Sănătăţii (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Avem intenţia de a propune şi de a duce până la capăt un alt statut pentru Casa de Asigurări de Sănătate şi subordonarea acesteia Ministerului Sănătăţii, fiindcă suntem într-o situaţie bicefală, foarte bizară, când Ministerul Sănătăţii are răspunderea pentru politica în domeniul sănătăţii şi alţii au posibilitatea de a stabili bugetul", a afirmat Marko Bela.

El spus că trebuie să fie construit un sistem mult mai consecvent în acest sens.

Pe de altă parte, întrebat despre moţiunea simplă pe tema Sănătăţii, anunţată de PSD, Marko a spus că, deşi bugetul Sănătăţii este foarte sărac şi sunt probleme serioase de rezolvat în acest domeniu, în această perioadă s-a luat cea mai importantă măsură de reformă, descentralizaerea spitalelor şi transferul lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici