UDMR vrea să sărbătorească "Ziua Comunităţilor Maghiare în diaspora" în 15 noiembrie

UDMR a adoptat sâmbătă în cadrul Congresului de la Oradea, propunerea mai multor filiale de sărbătorire "a Zilei Comunităţilor Maghiare în diaspora", în data de 15 noiembrie, pentru a strânge relaţiile între maghiarii din Transilvania şi secuime şi cei din afara arcului Carpatic.

89 afișări
Imaginea articolului UDMR vrea să sărbătorească "Ziua Comunităţilor Maghiare în diaspora" în 15 noiembrie

UDMR vrea să sărbătorească "Ziua Comunităţilor Maghiare în diaspora" în 15 noiembrie (Imagine: Szilagyi Lorand/Mediafax Foto)

Preşedintele executiv desemnat al UDMR, Takacs Csaba, a declarat, duminică, în ultima zi a Congresului Uniunii, că în cadrul manifestării urmează să fie organizate evenimente culturale astfel încât şi maghiarii care trăiesc în judeţele din afara arcului Carpatic să simtă că aparţin comunităţii maghiare din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Propunerea de sărbătorire a Zilei Comunităţilor Maghiare în diaspora aparţine filialelor UDMR din Covasna şi Hunedoara, iar Congresul Uniunii a aprobat pentru aceasta data de 15 noiembrie, ziua de naştere a principelui Transilvaniei, Bethleen Gabor. Această zi va fi una prin care încercăm să strângem relaţiile între maghiarii din Transilvania, din secuime, cu cei din judeţele din afara arcului Carpatic, pentru că şi maghiarii de aici să simtă că aparţin comunităţii maghiare din România. Vor fi organizate manifestări culturale şi alte evenimente", a spus Takacs.

Potrivit acestuia, în cadrul acestei sărbători, ar putea fi perfectate înfrăţiri între localităţile din secuime şi "din diaspora", pentru strângerea relaţiilor dintre maghiarii din regiunile respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici