Udrea: Bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Legea Capitalei, nu o mână de politicieni misogini

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, scrie pe blogul său că bucureştenii sunt cei care, printr-un referendum, trebuie să decidă cum va arăta Legea Capitalei, şi nu "o mână de politicieni misogini", "o gaşcă de bărbaţi" care s-a format pentru a apăra Bucureştiul de o femeie.

30 afișări
Imaginea articolului Udrea: Bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Legea Capitalei, nu o mână de politicieni misogini

Udrea: Bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Legea Capitalei, nu o mână de politicieni misogini (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Când am venit în fruntea PDL Bucureşti, am spus că prioritatea partidului, în mandatul meu, va fi repunerea bucureşteanului în postura de decizie. Mai mult, am spus că nicio măsură importantă nu se va mai lua fără a se face o consultare prealabilă cu cetăţenii. Am mers până acolo încât am decis ca înaintea tuturor şedinţelor CGMB să fie văzute şi punctele de vedere ale bucureştenilor. Cu atât mai puţin, nu ar trebui să-şi imagineze cineva că un act normativ atât de important precum Legea Capitalei ar putea fi trecut prin Parlament fără consultarea cetăţenilor", scrie Udrea pe blogul său.

Elena Udrea menţioneacă că încă din ianuarie a spus că nu se va lua vreo decizie fără organizarea unui referendum.

"Reiterez aici această idee: avem nevoie de consultarea bucureştenilor şi nu se va lua nicio hotărâre împotriva voinţei acestora. Când urnele vorbesc, politicienii trebuie să tacă", adaugă ea.

Udrea susţine că PDL îşi doreşte acest referendum, pe de o parte pentru că bucureştenii ştiu cel mai bine care le sunt problemele şi cum trebuie ele rezolvate, iar pe de altă parte pentru că democrat-liberalii cred că propunerea pe care le-o fac cetăţenilor Bucureştiului reprezintă soluţia pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului.

În opinia sa, Legea Capitalei este un demers ce trebuie să aparţină bucureştenilor, care trebuie să spună cum vor să arate oraşul, trebuie consultaţi cu privire la problemele cele mai importante. Udrea menţionează că sunt răspunsuri care se lasă aşteptate de ani de zile, pentru că factorii de decizie nu i-au întrebat pe bucureşteni, aşa cum încearcă PDL să facă acum.

"Suntem partidul care a câştigat atâtea bătălii electorale pe muchie de cuţit. De cele mai multe ori pornind cu şansa a doua. Aşa că nu avem cum să ne temem de un referendum, aşa cum absurd sugerează unii", mai susţine liderul PDL Bucureşti.

Elena Udrea îşi exprimă bucuria pentru succesul pe care îl are "Bucureştiometrul", având în vedere că, în doar o zi de la lansare, sunt aproape 200 de probleme semnalate şi peste 150 de comentarii pe blog, ceea ce arată că bucureştenii sunt interesaţi de oraşul lor.

"Aşa că eu le spun încă de acum: Hai la referendum şi vocea ta va fi ascultată!", mai scrie Udrea.

Elena Udrea adaugă şi un P.S. la postarea sa: "O «gaşcă de bărbaţi», cu Andrei Chiliman în frunte, s-a format să apere Bucureştiul de o femeie. Cred că ceea ce îi deranjează este că o femeie poate să conducă organizaţia de Bucureşti a unui partid. Cu siguranţă asta nu se va întâmpla niciodată în PSD sau PNL. Cred că bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Legea Capitalei, nu o mână de politicieni misogini".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici