Udrea, întrebată dacă va fi şefa lui Băsescu în PDL: Situaţia asta nu se va întâmpla vreodată

Candidatul la şefia PDL Elena Udrea a spus, răspunzând unei întrebări, că nu va fi vreodată şefa lui Traian Băsescu în PDL, adăugând că nu se ştie "sub ce formă" va continua acesta să facă politică, dar a afirmat că şeful statului, "dacă va vrea vreodată să conducă PDL, evident că-l va conduce".

424 afișări
Imaginea articolului Udrea, întrebată dacă va fi şefa lui Băsescu în PDL: Situaţia asta nu se va întâmpla vreodată

Udrea, întrebată dacă va fi şefa lui Băsescu în PDL: Situaţia asta nu se va întâmpla vreodată (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Elena Udrea a fost întrebată, sâmbătă, la Sibiu, unde a ajuns pentru a-şi prezenta moţiunea pentru alegerile interne din PDL, dacă va fi vreodată şefa lui Traian Băsescu în PDL. 

"Situaţia asta nu se va întâmpla vreodată. În orice situaţie, nu voi putea fi eu vreodată şefa lui Traian Băsescu", a răspuns Elena Udrea.

La finalul întâlnirii cu membrii PDL, ea a fost întrebată de ce spune că nu va fi niciodată şefa lui Traian Băsescu în PDL.

"Întâi de toate, trebuie să vedem cum anume domnul Băsescu înţelege să se întoarcă în politică. Ne-a spus că se va întoarce în politică. Ce este cert e că eu susţin parteneriatul cu preşedintele României în acest moment în PDL, dar şi după ce Traian Băsescu îşi va termina mandatul de preşedinte. Este un parteneriat necesar pentru continuarea tuturor reformelor pe care le-au început împreună Traian Băsescu şi PDL", a afirmat Elena Udrea.

Ea a apreciat că "Traian Băsescu este cel mai credibil lider al dreptei în acest moment, iar electoratul PDL şi al preşedintelui se confundă în mare parte".

"Cred că trebuie să continuăm să fim într-un parteneriat, într-o echipă, şi după 2014. Sub ce formă Traian Băsescu va continua să facă politică, trebuie să ne spună chiar dânsul. Dacă va vrea vreodată să conducă PDL, evident că-l va conduce Traian Băsescu", a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă se va da deoparte de la conducerea PDL pentru a-i face loc lui Traian Băsescu, Udrea a menţionat că "Traian Băsescu şi-ar dori să fie votat într-o competiţie".

"Cunoscându-l pe preşedinte, sunt convinsă că n-ar accepta să se dea nimeni la o parte pentru a prelua funcţia. Cred că şi-ar dori foarte mult să fie votat de tot partidul, într-o competiţie", a conchis Udrea.

Elena Udrea şi-a prezentat, sâmbătă, moţiunea "Noul PDL. O nouă Românie" colegilor din organizaţia judeţeană a PDL Sibiu.

Alături de ea s-au aflat fostul lider al PDL Emil Boc, preşedintele PDL Sibiu, Ion Ariton, primarul localităţii Mediaş, Teodor Neamţu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu Constantin Şovăială, fostul deputat Cornel Știrbeț, fostul prefect de Sibiu Horaţiu Răcuciu, primari ai PDL din judeţul Sibiu şi membri de partid.

Întâlnirea a avut loc la hotelul de patru stele al omului de afaceri sibian Ilie Carabulea, care a şi intrat în sala evenimentului, pentru a-i saluta pe Elena Udrea şi Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici