Udrea: Prima preocupare rămâne şi în 2011 cheltuirea fondurilor europene

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Târgovişte, că "prima preocupare" a guvernanţilor rămâne cheltuirea fondurilor europene, precizând că procentul absorbţiei acestor fonduri, la nivel naţional, nu este "foarte bun".

21 afișări
Imaginea articolului Udrea: Prima preocupare rămâne şi în 2011 cheltuirea fondurilor europene

Udrea: Prima preocupare rămâne şi în 2011 cheltuirea fondurilor europene (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Spuneam acum aproape un an de zile că ne propunem ca în 2010 să contractăm trei miliarde de euro din întreaga sumă de 4,3 miliarde de euro aflată la dispoziţia ministerului şi mă bucur să pot să spun şi aici, la Târgovişte, că am reuşit lucrul acesta. Anul trecut am contractat trei miliarde de euro, iar anul acesta vrem să terminăm toate cele 4,3 miliarde, urmând să ne concentrăm pe absorbţia efectivă a fondurilor. Continuăm să fim primii în ceea ce priveşte atât contractarea cât şi absorbţia efectivă a fondurilor, chiar dacă procentul, la nivel naţional, nu este unul foarte bun. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Autoritatea de Management AMPOR, este pe locul întâi cu aproape zece la sută fonduri europene plătite", a spus Elena Udrea.

Ministrul a precizat că atragerea de fonduri europene rămâne principala preocupare a guvernanţilor.

"Prima preocupare a noastră rămâne şi în 2011 cheltuirea fondurilor europene. Avem, anul acesta, o posibilitate mai extinsă de a finanţa şi din fonduri bugetare investiţiile pe care le avem în derulare, dar în continuare ne bazăm pe bani europeni pentru a finanţa proiecte de investiţii în toate domeniile din cadrul Programului Operaţional Regional", a afirmat ministrul Elena Udrea.

Elena Udrea a inaugurat, sâmbătă, la Târgovişte, Sala de sport din incinta Colegiului Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" şi Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Dâmboviţa, şi a semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Complex turistic de nataţie Târgovişte".

Sala de sport din incinta Colegiului Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte a fost reabilitată prin programul Companiei Naţionale de Investiţii şi cu contribuţia financiară de la bugetul local, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.221.268 lei, iar Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Dâmboviţa a fost reabilitată şi modernizată în cadrul "Programului pentru prevenirea şi managementul riscului la dezastre naturale, componenta B: Reducerea riscului seismic", finanţarea fiind asigurată de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, valoarea totală fiind de 7.160.837 lei.

La finalul vizitei, Elena Udrea a semnat, la sediul Primăriei Târgovişte, contractul de finanţare al proiectului "Complex turistic de nataţie Târgovişte".

Obiectivul este finanţat în cadrul Fondurilor Structurale, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, valoarea totală a proiectului fiind de 88.349.662 lei.

Ulterior, Elena Udrea a plecat spre Piteşti, unde va participa, alături de preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al particuluiVasile Blaga şi Traian Igaş, la alegerile pentru şefia PDL Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici