Udrea propune organizarea Convenţiei Naţionale a PDL cu 10.000 de delegaţi. Blaga: Nu există sală în Bucureşti pentru atâtea persoane

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat vineri, înainte de Colegiul Director, că propune organizarea unei Convenţii a partidului cu 10.000 de delegaţi, astfel încât să voteze toţi aleşii locali ai PDL, arătând că s-a gândit la sala mare a Romexpo pentru această reuniune.

272 afișări
Imaginea articolului Udrea propune organizarea Convenţiei Naţionale a PDL cu 10.000 de delegaţi. Blaga: Nu există sală în Bucureşti pentru atâtea persoane

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"Prima propunere pe care o am pentru Colegiul Director legat de organizarea Convenţiei Naţionale este ca la această Convenţie să voteze toţi aleşii locali, oamenii care au cele mai multe voturi, cea mai mare credibilitate, care au în spate susţinerea electoratului, ei sunt cei care ar trebui să aleagă destinul PDL de la această Convenţie Naţională pe mai departe. (...) 10.000 de delegaţi, aceasta este practic propunerea", a precizat Elena Udrea.

Ea a spus că propunerea ei este să se organizeze "o Convenţie cum nu a mai fost organizată până acum" şi că s-a gândit ca aceasta să aibă loc la sala mare a Romexpo.

"Noi ne-am gândit la sala mare a Romexpo, este o propunere pe care o vom discuta şi vom vedea şi ce argumente are Vasile Blaga", a spus Udrea, la întrebarea potrivit căreia Vasile Blaga a afirmat că nu există o asemenea sală în care să aibă loc 10.000 de delegaţi.

Udrea a spus că nu o să ceară amânarea Convenţiei Naţionale pentru a avea mai mult timp de campanie electorală internă, deoarece ea a fost printre cei care au dorit grăbirea Convenţiei.

"Eu am fost printre cei care am dorit grăbirea Convenţiei. Deci eu nu pot să cer amânarea ei, chiar dacă, în această perioadă, până când s-a decis termenul de 23 martie ca propunere, a fost suficient timp pentru actuala conducere să viziteze foarte multe din organizaţiile judeţene şi să facă schimbări pe alocuri. Dat fiind că am fost printre cei care am cerut grăbirea actualei Convenţii şi clarificarea situaţiei interne din PDL cu cât mai mare celeritate, nu o să mă răzgândesc acum", a adăugat Elena Udrea.

Ea a mai spus că o altă propunere a sa pentru Convenţia Naţională este ca PDL să aibă în BPN vicepreşedinţi regionali, astfel încât conducerea partidului să fie în acord cu reforma administrativ-teritorială.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, înainte de Colegiul Director al PDL, că nu este sală în Bucureşti în momentul acesta pentru a avea 10.000 de delegaţi la Convenţia PDL, menţionând totodată că în şedinţă democrat-liberalii vor discuta propunerile privind partidul.

"10.000 (de delegaţi - n.r.) - nu există sală în Bucureşti în momentul ăsta. De 10.000 sau ... 5.000 sunt doar vreo trei (săli - n.r.) - Romexpo, Polivalentă şi Sala Mare a Palatului. Atât este capacitatea în acest moment. Deci 5.000 sunt un număr extrem de important", a precizat Blaga, cu referire la propunerea Elenei Udrea ca la Convenţie să vină 10.000 de oameni şi nu 5.000.

Blaga a precizat că va insista ca la Convenţia PDL să participe toţi primarii şi foştii primari, preşedinţii de consilii judeţene şi aleşii locali.

Întrebat despre propunerile din interiorul PDL privind o structură mai redusă de conducere a partidului sau despre înfiinţarea a trei funcţii copreşedinţi, Vasile Blaga a precizat că toate aceste lucruri vor fi discutate în Colegiul Director Naţional la care au fost invitaţi Elena Udrea, dar şi europarlamentarul Cristian Preda şi fostul preşedinte al partidului Emil Boc.

Blaga a spus că Emil Boc nu poate veni la reuniunea de sâmbătă a CNC al PDL pentru că are o întâlnire importantă la Cluj.

Despre Cristian Preda, care a susţinut înfiinţarea a trei funcţii de copreşedinţi, Vasile Blaga a spus că acesta "are o propunere interesantă", dar pe care încă nu a înţeles-o.

"L-am invitat şi pe domnul Cristian Preda, care, la rândul lui, are o propunere interesantă, dar pe care încă eu nu am înţeles-o şi cred că nici colegii să ne explice cu acest triumvirat la conducere până în 2014. Toate sunt idei binevenite şi le voi discuta în şedinţa de astăzi a Colegiului", a mai spus Blaga.

El a arătat că pentru şefia PDL au fost formulate nişte intenţii, printre care şi una din partea democrat-liberalilor de la Bruxelles.

"Pot fi formulate şi alte moţiuni (pentru preşedinţia PDL - n.r.), deocamdată am auzit doar de două intenţii şi, desigur, de a treia din partea colegilor de la Bruxelles şi nu numai", a adăugat Vasile Blaga.

El a arătat că nu ar fi de acord cu o amânare a Convenţiei PDL, în cazul în care cineva ar propune acest lucru, deoarece s-ar prelungi prea mult situaţia internă.

"Nu, pentru că am prelungi prea mult această situaţie în care iată acţiunea noastră politică nu este scoasă în evidenţă pentru că există această frământare internă", a mai spus Blaga.

El a arătat că a fost cel care a propus iniţial dezbatere internă pentru reconstrucţia partidului şi care a propus data de 23 martie pentru Convenţia PDL, arătând că va insista pentru această dată şi că este timp suficient pentru cei care candidează să explice "foarte uşor" ce au de spus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici