Udrea spune că va putea colabora cu Blaga, dacă el va câştiga alegerile, dar mulţi ar putea pleca

Elena Udrea a declarat, joi, la Arad, că va putea colabora cu Vasile Blaga dacă acesta va fi câştigătorul alegerilor interne pentru şefia PDL, afirmând că este importantă lupta umăr la umăr pentru un proiect comun, dar că există şi riscul ca mulţi să plece într-o altă construcţie de dreapta.

252 afișări
Imaginea articolului Udrea spune că va putea colabora cu Blaga, dacă el va câştiga alegerile, dar mulţi ar putea pleca

Udrea spune că va putea colabora cu Blaga, dacă el va câştiga alegerile, dar mulţi ar putea pleca (Imagine: Andreea Balaurea / Mediafaxfoto)

Prezentă la Arad pentru susţinerea moţiunii sale, Elena Udrea a fost întrebată de jurnalişti dacă va mai putea colabora cu Vasile Blaga, în caz că acesta va fi câştigătorul alegrilor interne, având în vedere criticile pe care i le-a adus în ultima vreme, Udrea răspunzând afirmativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Da. Cred că după 23 martie cel care va câştiga alegerile va avea capacitatea să strângă echipele în jurul său şi să meargă mai departe cu un obiectiv comun. În politică nu trebuie să ne iubim, ci să ne respectăm şi să credem într-un proiect comun, pentru care să luptăm umăr la umăr", a declarat Udrea.

Întrebată dacă există totuşi riscul ca partidul să se scindeze după Convenţia Naţională, Udrea a spus că "deja partidul are probleme de unitate".

"Partidul nu mai este unit. Pleacă lideri, organizaţiile sunt, multe dintre ele, în conflict intern. Este posibil, deşi nu-mi doresc acest lucru, ca mulţi să simtă că nu mai au un viitor politic în PDL şi să încerce să facă altă construcţie politică de dreapta", a declarat Udrea.

Ea a amintit despre plângerile depuse de 13 organizaţii PDL "faţă de modul în care au fost întocmite listele de delegaţi" pentru Convenţie.

"Oameni care susţin moţiunea mea au depus plângeri pentru faptul că susţinătorii declaraţi ai Elenei Udrea au fost scoşi de pe listele de delegaţi, chiar dacă aveau dreptul să participe", a spus Udrea, care a exemplificat cu primarul din Turnu Severin, semnatar al moţiunii sale şi care nu se află printre delegaţi.

"Sper că a fost doar o greşeală care se va remedia", a mai spus Udrea.

În timpul susţinerii moţiunii, Elena Udrea a reluat şi alte critici la adresa actualei conduceri a PDL, despre care spune că nu face opoziţie faţă de USL, ceea ce conduce la lipsă de mobilizare şi în judeţe: "Dacă armata partidului nu şi-a văzut comandantul în luptă, cât de mobilizată putea să fie să-şi ducă lupta în teritoriu?".

"Aud că se propune de către Vasile Blaga un mandat în care să pregătească o altă echipă care să preia conducerea partidului. Partidul are nevoie astăzi de acea echipă. Nu ne trebuie o soluţie tranzitorie, nu mai are timp partidul să treacă prin experimente. Astăzi sunt necesări schimbări pentru 2014, e nevoie acum de o echipă puternică", a mai spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici