UE ar putea lua măsuri împotriva economiei Ungariei dacă Orban se va opune ajutorului pentru Ucraina

  • Uniunea Europeană ar putea lua măsuri împotriva economiei Ungariei dacă Budapesta blochează un nou ajutor acordat Ucrainei la un summit din această săptămână.
  • Asta conform unui plan confidenţial elaborat de Bruxelles, a anunţat duminică Financial Times.
618 afișări
Imaginea articolului UE ar putea lua măsuri împotriva economiei Ungariei dacă Orban se va opune ajutorului pentru Ucraina

UE ar putea lua măsuri împotriva economiei Ungariei dacă Orban se va opune ajutorului pentru Ucraina

Bruxelles a conturat o strategie care vizează slăbiciunile economice ale Ungariei, punându-i astfel moneda în pericol şi provocând o prăbuşire a încrederii investitorilor. Planul ar fi aplicat dacă Budapesta va refuza să-şi ridice vetoul asupra ajutorului acordat Kievului, a transmis ziarul, care citează un document întocmit de oficialii UE.

În documentul văzut de FT şi citat de Reuters scrie că „în cazul în care nu există un acord în summit-ul din 1 februarie, alţi şefi de stat şi de guvern ar declara public că, în lumina comportamentului neconstructiv al premierului ungar . . .ei nu îşi pot imagina că fondurile UE vor fi furnizate Budapestei”.

Ministrul maghiar Janos Boka a declarat pentru ziarul Budapesta că nu este conştient de ameninţare şi că Ungaria „nu cedează presiunii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici