Fabian Gyula, beneficiarul unei pensii speciale de peste 10.000 de lei, luat la întrebări din coaliţia de guvernare, înainte de votul pentru Avocatul Poporului

  • Fabian Gyula, magistrat pensionar, cu peste 10.000 de lei pensie, este întrebat public de un liberal dacă susţine eliminarea pensiilor speciale.
  • Fabian Gyula a fost magistrat timp de 25 de ani şi a ieşit la pensie la 49 de ani.
  • Acesta a primit deja aviz favorabil din partea Comisiilor juridice reunite şi este susţinut de coaliţia de guvernare: PNL-USR PLUS-UDMR.
  • Robert Sighiartău este secretar general al PNL şi şi-a declarat susţinerea pentru premierul Cîţu, în lupta internă pentru şefia PNL.
10660 afișări
Imaginea articolului Fabian Gyula, beneficiarul unei pensii speciale de peste 10.000 de lei, luat la întrebări din coaliţia de guvernare, înainte de votul pentru Avocatul Poporului

Un liberal îi cere lui Fabian Gyula să spună ce crede despre pensiile speciale, înainte de a primi votul pentru Avocatul Poporului/ Acesta primeşte pensie de serviciu de 10.000 de lei

Fabian Gyula, propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului, are „obligaţia morală” de a prezenta opinia sa asupra pensiilor speciale „în contextul în care doreşte votul majorităţii reformiste din Parlamentul României”, i-a transmis Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, magistratului susţinut de majoritatea paramentară pentru a ocupa funcţia lăsată liberă după demiterea Renatei Weber. 
 
Liderul PNL vrea să ştie viziunea acestuia în condiţiile în care actuala majoritate parlamentară şi-a asumat public desfiinţarea pensiilor speciale şi că este normal ca toate persoanele promovate în funcţii publice să-şi asume această viziune.
 
„PNL, USR şi UDMR şi-au asumat în faţa românilor că vor desfiinţa pensiile speciale şi că vor construi sistemul de pensii pe baza principiului contributivităţii. Aceasta este în primul rând dorinţa majorităţii absolute a românilor care consideră că este imoral ca din taxele şi impozitele lor să fie plătite pensii speciale pentru anumite categorii de privilegiaţi”, afirmă Sighiartău. 
 
Liderul liberal îşi bazează solicitarea şi pe faptul că, în opinia sa, fostul Avocat al Poporului, Renate Weber, a acţionat ca avocat al privilegiaţilor şi nu al românilor, amintind că a atacat la CCR proiectul de impozitare a pensiilor speciale cu 85%.
 
„Renate Weber, fostul Avocat al Poporului, a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale cu 85%. Prin acel gest, ea a demonstrat că nu este avocatul românilor ci doar avocatul privilegiaţilor care au numit-o în funcţie. Weber a susţinut că impozitarea pensiilor speciale ar fi o discriminare, deşi în realitate cei cu adevărat discriminaţi sunt milioanele de români din buzunarele cărora se iau bani pentru a se plăti aceste pensii imorale”, a menţionat Sighiartău. 
 
Fabian Gyula, propunerea coaliţiei pentru poziţia de Avocatul Poporului, este pensionar de la 49 de ani şi încasează o pensie de peste 10.000 de lei. Acesta a fost magistrat timp de 25 de ani şi a ieşit la pensie la 49 de ani. 
 
Întrebat dacă va cumula indemnizaţia ca Avocat al Poporului cu pensia de serviciu, Fabian Gyula a răspuns „deocamdată, da”.
 
Fabian Gyula, propus de UDMR şi agreat de PNL şi USR PLUS a primit aviz favorabil din partea Comisiilor juridice reunite.
 
În paralel, Comisia de la Veneţia, apărătoare a democraţiei, a solicitat miercuri preşedinţilor celor două Camere să transmită dacă s-au respectat condiţiile legitime în care a fost demisă Renate Weber.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici