Fabian Gyula, propunerea coaliţiei pentru poziţia de Avocatul Poporului este pensionar de la 49 de ani şi încasează o pensie de peste 10.000 de lei

  • Fabian Gyula a primit aviz favorabil din partea Comisiilor juridice reunite
  • Fabian Gyula a fost magistrat timp de 25 de ani şi a ieşit la pensie la 49 de ani
  • Gyula încasează o pensie de serviciu de peste 10.000 de lei
4818 afișări
Imaginea articolului Fabian Gyula, propunerea coaliţiei pentru poziţia de Avocatul Poporului este pensionar de la 49 de ani şi încasează o pensie de peste 10.000 de lei

Fabian Gyula, propunerea coaliţiei pentru poziţia de Avocatul Poporului este pensionar de la 49 de ani şi încasează o pensie de peste 10.000 de lei

Fabian Gyula este candidatul pentru Avocatul Poporului care a agitat apele în Parlament.  Pe lângă afirmaţiile referitoare la Ţinutul Secuiesc şi presupusele afinităţi cu organizaţii extremieste de care a fost acuzat, Fabian a fost luat la întrebări şi pe tema pensiilor speciale ale magistraţilor. 

GYULA FABIAN, candidat pentru Avocatul Poporului: Jurisprudenţa Curţii Constituţionale, în acest domeniu, este clară, în favoarea magistraţilor. Şi magistraţii sunt persoane fizice, care au drepturi şi libertăţi.

Şi Fabian Gyula are pensie, după 25 de ani în magistratură. Dacă va fi votat Avocatul Poporului, Fabian va cumula pensia cu indemnizaţia, cel puţin pe moment până legea va interzice acest lucru.

Pe lângă acestea, mai are şi salariul de conferenţiar de la Universitatea Babeş-Bolyai.

GYULA FABIAN, candidat pentru Avocatul Poporului: Este o pensie de serviciu, deci nu este o pensie specială.  Vreţi să aflaţi şi cuantumul acestei sume?  Aşteptaţi să vedeţi în declaraţia de avere. Raportat la pensia medie este o pensie mare (...) peste 10.000 de lei.

Jurnalist: Dumneavoastră veţi cumula indemnizaţia ca Avocat al Poporului cu pensia de serviciu?

GYULA FABIAN, candidat pentru Avocatul Poporului: Deocamdată, da. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici