Ungureanu: De azi sunt în campania pentru prezidenţiale. Un tandem cu Diaconescu sună bine

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că, începând de joi, a intrat în campania prezidenţială, el afirmând că "un tandem Ungureanu - Cristian Diaconescu sună bine", deşi nu exclude nici varianta tandemului Ungureanu - Iohannis.

1377 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: De azi sunt în campania pentru prezidenţiale. Un tandem cu Diaconescu sună bine

Ungureanu: De azi sunt în campania pentru prezidenţiale. Un tandem cu Diaconescu sună bine (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, joi, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că nu a renunţat la candidatura pentru prezidenţiale şi că a intrat deja în campania electorală.

"Candidatura mea la prezidenţiale rămâne în picioare, este foarte fermă. Începând de azi (joi - n.r.) sunt în campania pentru prezidenţiale”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a precizat că priveşte cu interes congresul PMP, programat sâmbătă, adăugând că nu exclude un tandem cu Cristian Diaconescu pentru alegerile prezidenţiale.

"Un tandem Ungureanu - Diaconescu sună bine. Cum sună bine şi un Papahagi în fruntea PMP. Nu scot din calcul nici tandemul Ungureanu - Iohannis”, a afirmat liderul Forţei Civice.

Ungureanu consideră că fuziunea PNL - PDL nu este suficientă pentru victoria dreptei la prezidenţiale, întrucât un preşedinte nu poate fi dat doar de două partide mari, varianta sa fiind realizarea unei uniuni a tuturor partidelor de dreapta.

"Coagularea nu se face dintr-un punct, trebuie generozitate şi relaxare politică. O uniune a forţelor de dreapta o vedem mult mai bine. Nu există vot de dreapta care să fie aruncat la coş", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a declarat că PNL şi PDL au luat împreună la alegerile europarlamentare 27 la sută şi că "până la 37 la sută, cât a obţinut PSD, îţi mai trebuie zece procente".

"Cele zece puncte se pot lua de la Forţa Civică, PMP şi independenţi. Succesul în toamnă nu poate fi dat doar de două partide mari. Salutăm intenţia de fuziune PNL-PDL, dar când trasezi graniţe faţă de alte partide faci paşi greşiţi. Trebuie mult tact şi viziune", a apreciat Ungureanu.

El a adăugat că au apărut "declaraţii ciudate şi stranii" din zona PNL - PDL şi că aşteaptă unele explicaţii.

"Iohannis spunea recent, erijându-se în şef informal PNL-PDL că fuziunea cu alte partide mai mici s-ar putea face după prezidenţiale. Nu ştiu dacă a avut mandat PNL. Îl rog să tratăm cu calm toate sensibilităţile din zona de dreapta. Există tentatţia celui care vine de la primăria Sibiu să creadă că lume cade la picioare imediat. Nu e chiar aşa", afirmat Ungureanu.

El a adăugat că este riscant să porneşti la o fuziune creând ziduri faţă de celelalte partide.

Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că, la sfârşitul acestei săptămâni, Colegiul Director al Forţei Civice se va întruni la Predeal, unde vor fi discutate opţiunile de viitor ale partidului.

"Luăm în calcul toate opţiunile", a spus Ungureanu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Forţa Civică Sibiu, vicepreşedintele formaţiunii Diana Pavelescu a avansat ideea unui tandem între Mihai Răzvan Ungureanu şi Klaus Iohannis, în care liderul PNL să fie viitor prim-ministru, iar Ungureanu candidat la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici