UNPR vrea să construiască o platformă civică şi merge separat în alegeri

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat marţi că Uniunea intenţionează formarea unei platforme civice de centru-stânga, împreună cu ONG-uri, asociaţii de pensionari, sindicate şi patronate.

845 afișări
Imaginea articolului UNPR vrea să construiască o platformă civică şi merge separat în alegeri

Gabriel Oprea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Oprea a afirmat că UNPR, ca partid de centru-stânga, nu se va "topi" într-o altă formaţiune, şi nici nu va fuziona prin absorbţie.

El a anunţat că UNPR are în vedere constituirea unei platforme civice, din care să facă parte organizaţii ale societăţii civile, asociaţii ale pensionarilor, structuri sindicale şi patronale, dar şi eventuale partide.

Oprea a spus că UNPR a început discuţiile în acest sens, însă e evitat să dea exemple.

Preşedintele executiv al Uniunii a afirmat că partidul va merge singur la viitoarele alegeri, având ca obiectiv obţinerea a minimum 10%.

El a precizat că, acolo unde PDL sau UDMR au un primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean care se bucură de încrederea electoratului, UNPR va merge pe varianta candidatului comun.

Oprea s-a declarat convins că actuala coaliţie guvernamentală va rămâne la putere şi după alegerile din 2012, argumentând că, în timp ce "liderii populişti" ai opoziţiei au minţit şi "au ţipat la televizor că nu mai este criză", coaliţia a luat măsuri de austeritate care, în alte ţări europene, abia acum sunt aplicate.

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a menţionat că, potrivit evaluărilor organismelor financiare internaţionale, România nu va fi nevoită să aplice în 2012 noi măsuri de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici