USL a citit cererea de SUSPENDARE A PREŞEDINTELUI. Băsescu: Ponta, premierul copy-paste. Vreau să particip la dezbaterea suspendării

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în plen că unul dintre motivele solicitării de suspendare a sa din funcţie este conjuctural, determinat de faptul că premierul Victor Ponta, furnizat de USL, a ajuns să fie cunoscut în toată lumea ca "primul-ministru copy paste".

16328 afișări
Imaginea articolului USL a citit cererea de SUSPENDARE A PREŞEDINTELUI. Băsescu: Ponta, premierul copy-paste. Vreau să particip la dezbaterea suspendării

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

LIVE VIDEO

UPDATE 12:00 - Şedinţa Parlamentului s-a încheiat

UPDATE 11:15 - Băsescu a plecat de la Parlament după ce şi-a prezentat punctul de vedere

UPDATE 11:00 - Şeful statului îşi expune punctul de vedere cu privire la cererea USL de suspendare a sa din funcţie:

- Vă voi respecta de două ori dacă odată cu referendumul de invalidare sau validare a preşedintelui, veţi supune votului poporului şi modificările la Constituţie. 

- Nu i-am păcălit pe oameni, le-am spus exact cum stateam şi ce putea să facă guvernul pentru ei, dar nu pentru ca aşa am gandit eu, ci pentru că ceea ce spuneam era rezultatul discuţiilor cu guvernul, cu FMI, cu Banca Mondială.

- S-ar putea ca referendumul să confirme că am avut dreptate să fiu cinstit cu românii

- Le mulţumesc românilor că au trecut ţara prin criză. La referendum mi-aş dori mult să fiu votat de pensionarii care nu au pierdut nimic la pensie sau de pensionarii cărora le-a crescut pensia în timpul mandatelor mele.

- Dragii mei concetăţeni, nu puteţi să întoarceţi realităţile instituţiilor DNA, ANI, Justiţie la modul de supunere din anii 2000-2004.

- Premierul pe care l-aţi furnizat e deja recunoscut ca prim-ministru în Europa şi peste Ocean: Premierul copy-paste.

- Aş începe cu afirmaţia că nu contest dreptul Parlamentului de a iniţia şi a finaliza procedura de suspendare a preşedintelui

- Voi reveni în plen când se va vota cererea de suspendare. Vă multumesc deci anticipat pentru invitarea mea la dezbaterea în Parlament a cererii de suspendare

UPDATE 10:20 - Senatorul PSD Toni Greblă citeşte în plen propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui

În solicitarea privind suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, USL susţine că preşedintele a încercat mereu în ultimii trei ani să anuleze regimul democratic românesc, iar perseverenţa acestuia în a încălca Legea fundamentală "demonstrează o atitudine iremediabilă", care îndreptăţeşte solicitarea de suspendare.

UPDATE 10:10 - Băsescu, întrebat dacă cererea de suspendare e constituţională: Doar CC poate decide

Pe holul Parlamentului, în timp ce se îndrepta spre sala de plen, preşedintele a fost întrebat de jurnalişti dacă cererea de suspendare a sa din funcţie este constituţională.

"Asta numai Curtea Constituţională poate decide", a răspuns Băsescu

UPDATE 10:00- Băsescu a ajuns la Parlament

Preşedintele a fost întâmpinat de Zgonea şi Antonescu la sosirea la Parlament.

Băsescu a dat mâna cu cei doi, după care a intrat în clădirea Parlamentului.

În hol, preşedintele a fost întâmpinat şi de deputatul PDL Ioan Oltean, cu care a dat mâna.

Ulterior, preşedintele a intrat în biroul de protocol de la Camera Deputaţilor.

Parlamentul s-a renunit, joi, în şedinţă comună, pentru citirea cererii USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu , în timp ce dezbaterea şi votul asupra acestei solicitări urmează să aibă loc vineri.

Tot joi, Parlamentul urmează să trimită cererea de suspendare Curţii Constituţionale spre avizare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici