USL: Băsescu să demisioneze pentru a stopa criza politică, să nu aştepte până în 12 septembrie

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, joi, că preşedintele suspendat Traian Băsescu ar trebui să demisioneze dacă ar avea atitudinea unui adevărat bărbat de stat şi să demonstreze că poate stopa această criză politică fără a mai aştepta până pe 12 septembrie.

952 afișări
Imaginea articolului USL: Băsescu să demisioneze pentru a stopa criza politică, să nu aştepte până în 12 septembrie

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Magistraţii Curţii i-au dat preşedintelui Traian Băsescu, neintenţionat, un răgaz pentru a se gândi şi a lua în considerare votul românilor. Acest referendum e valid, au venit 50% plus unu din cei cu drept de vot. Traian Băsescu ar demisiona dacă ar avea atitudinea de adevărat bărbat politic", a spus Şova.

Senatorul PSD a făcut o legătură între declaraţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, referitoare la limpezirea rapidă a situaţiei politice care ar ajuta economia, pieţele şi cursul valutar, apreciind că Traian Băsescu ar putea pune capăt crizei politice prin demisie.

"Limpezirea situaţiei politice nu se poate produce decât prin demisia lui Traian Băsescu sau aşteptând până pe 12 septembrie, dacă doreşte să se convingă de o realitate transparentă pentru toată lumea. Sper ca Dumnezeu să-i dea gândul cel bun lui Traian Băsescu şi să demisioneze, dacă e un preşedinte care spune că acţionează în interesul poporului său. Are posibilitatea să demonstreze acum că poate stopa această criză politică, să nu aştepte până în 12 septembrie", a spus Şova.

Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

În acelaşi timp, Curtea Constituţionlă a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.

Anterior anunţului CC, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat că detensionarea situaţiei politice interne ar ajuta foarte mult economia românească prin revenirea încrederii investitorilor străini, întrucât situaţia financiară din Europa nu se va calma în următoarele săptămâni. "Întrucât nu vedem în săptămâniile viitoare o calmare a situaţiei financiare europene, suntem în faţa unor decizii majore pe care le vor lua în perioada următoare, probabilitatea este mare ca presiunile să continue şi, în consecinţă, o clarificare, o detensionare a situaţiei politice interne ne-ar ajuta foarte mult, ar reveni încrederea investitorilor", a spus Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici