Vâlcea: Primarul suspendat Emilian Frâncu, condamnat cu suspendare pentru mită, a revenit la Primărie

Primarul suspendat al municipiului Râmnicu Vâlcea, condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a revenit, joi, la Primărie, declarând că nu va demisiona din funcţie şi că va continua proiectele începute în oraş.

846 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Primarul suspendat Emilian Frâncu, condamnat cu suspendare pentru mită, a revenit la Primărie

Emilian Frâncu

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Emilian Frâncu la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, primarul fiind eliberat după cinci luni de închisoare. Decizia instanţei, care nu este definitivă, poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit legislaţiei în vigoare, Frâncu se poate întoarce în funcţia de primar dacă instanţa nu a dispus o interdicţie în acest sens.

Joi, Emilian Frâncu a fost primit cu aplauze de către colegii din organizaţia municipală a PNL Vâlcea, el declarând că vrea să continue proiectele începute în timpul mandatului său în municipiu.

"După cum bine ştiţi, procesul în care am fost acuzat, pe nedrept, s-a finalizat pe fond, la prima instanţă - Tribunalul Bucureşti, urmând celelalte etape: la Curtea de Apel şi apoi, probabil, la Curtea Supremă. S-a pronunţat o primă sentinţă, pe care o respect, exprimându-mi, în acelaşi timp, încrederea totală pe care o am în justiţie.Voi încerca să îmi demonstrez, în continuare, nevinovăţia şi să conving că tot ceea ce am vrut, prin demersul meu, a fost să aduc fonduri pentru comunitate, pentru o sărbătoare importantă a acesteia. Îmi cer, încă o dată, iertare pentru întreg disconfortul creat oraşului şi cetăţenilor săi. Mulţumesc tuturor celor care au avut şi au încredere în mine", a precizat Frâncu într-un comunicat.

Primarul spune că nu va demisiona din funcţie pentru că asta ar însemna, în primul rând, să-i "dezamăgească" pe cetăţeni şi promite că proiectele pentru care a fost votat vor merge mai departe.

"Mulţumesc, de asemenea, echipei de la Primărie, viceprimarilor Gigi Ion Matei, Eduard Vîrlan şi Gheorghe Ioniţă, care au continuat proiectele demarate de mine, în perioada în care am lipsit. Îi asigur pe toţi râmnicenii că Primăria municipiului şi primarul ales de ei le vor fi alături pe mai departe şi că, împreună, vom încerca să găsim soluţiile pentru a face din Râmnic un oraş minunat”. se mai arată in comunicat.

Primarul din Râmnicu Vâlcea a fost denunţat de către administratorul firmei de arhitectură, după ce Frâncu i-ar fi cerut 20.000 de euro, respectiv 10 la sută din suma de 200.000 de euro atribuită pentru contractul de prestări de servicii. Frâncu ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro, arătau procurorii în rechizitoriu.

Emilian Frâncu a fost eliberat, marţi seară, după ce Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici