Vanghelie, despre proiectele USL: E un cerc vicios, ca la Spitalul 9 - unii încarcă, alţii descarcă

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, vineri, referitor la proiectul Roşia Montană, că "este anapoda ca primul ministrul să alerge singur şi un alt coleg de coaliţie tot timpul să-l încurce" şi a precizat că este "un cerc vicios, ca la Spitalul 9: unii încarcă, alţii descarcă".

121 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, despre proiectele USL: E un cerc vicios, ca la Spitalul 9 - unii încarcă, alţii descarcă

Vanghelie, despre proiectele USL: E un cerc vicios, ca la Spitalul 9 - unii încarcă, alţii descarcă (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Vanghelie le-a spus reprezentanţilor PSD, la "Atelierul pentru muncă şi relaţia cu sindicatele", că nu a înţeles de ce s-a vorbit despre Roşia Montană că ar fi o problemă, arătând că, dacă este un proiect bun, viabil pentru România, trebuie prezentat ca bun, iar dacă nu, trebuie retras.

"Domnule, nu am înţeles, nu ştiu dacă dumneavoastră aţi înţeles, s-a vorbit de Roşia Montană ca şi cum ar fi o problemă. Unii spun: domnule rezolvă problema locurilor de muncă, preşedintele spune: domnule nu se rezolvă problema locurilor de muncă decât în plan local. Pe fond nu e problema locurilor de muncă, ci anvergura la care intrăm cu acestă companie şi afacerea în sine", a spus Vanghelie.

El a arătat că Traian Băsescu a spus că ţara are nevoie de o independenţă energetică, dar că nu se pronunţă acum pentru că societatea se împarte.

"De ce să lăsăm societatea să se împartă şi de ce să nu explicăm tuturor românilor şi să facem un referendum?", a adăugat liderul PSD.

"Este anapoda ca primul ministru să alerge singur şi un alt coleg din coaliţie tot timpul să-l încurce", a mai spus Vanghelie.

Ulterior, el le-a declarat ziariştilor că este un cerc vicios în privinţa acestor proiecte de anvergură, cum este cel de la Roşia Montană.

"Până la urmă, nu putem să alergăm toţi aşa, să ne facem pur şi simplu de râs. Noi trebuie să stabilim dacă e un proiect bun, viabil pentru România pentru următorii 10-20 de ani, cu argumente trebuie prezentat ca bun. Nu merge ca noi să spunem una, premierul să spună una şi alţii să spună: nu vreau sau nu pot. Pur şi simplu, dacă nu este bun, trebuie să-l retragem şi la revedere", a arătat Vanghelie.

"După cum vedeţi, suntem într-o încurcătură, într-un cerc vicios, ca la Spitalul 9: unii încarcă, alţii descarcă", a adăugat Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici