Varujan Vosganian: ALDE nu e promotorul unei OUG pentru graţiere. Nu va fi subiect pe agenda Guvernului/ Legea Off-shore ne-a pus într-o situaţie delicată

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, luni, că formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu nu este promotorul unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, fiind exclus ca aceasta să fie subiect pe agenda Executivului în şedinţa de marţi.

1317 afișări
Imaginea articolului Varujan Vosganian: ALDE nu e promotorul unei OUG pentru graţiere. Nu va fi subiect pe agenda Guvernului/ Legea Off-shore ne-a pus într-o situaţie delicată

Varujan Vosganian: ALDE nu e promotorul unei OUG pentru graţiere. Nu va fi subiect pe agenda Guvernului

”Informaţiile noastre, dat fiind că avem alături de noi şi pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul (Viorel Ilie, membru ALDE - N.R.) sunt limpezi - mâine (marţi - n.r.) pe ordinea de zi nu este prevăzută o ordonanţă de urgenţă care să aibă ca temă graţierea sau amnistia”, a declarat Varujan Vosganian.

El a ţinut să precizeze şi faptul că Executivul nu are programată o altă şedinţă în această săptămână.

”Nu am niciun fel de mandat şi cred că nimeni nu poate da răspunsul dacă nu se va da deloc sau dacă se va da pentru că în acest moment singura cetitudine este că nu am fost printre promotori şi ea nu se va da în şedinţa de Guvern de mâine (marţi - n.r.)”, a declarat Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Executivul ar intenţiona să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru graţiere şi amnistie în şedinţa de marţi.

Vosganian, nemulţumit de Legea Off-shore: Ne-au pus într-o situaţie delicată

Deputatul ALDE Varujan Vosganian şi-a exprimat, luni, nemulţumirea în privinţa adoptării legii Offshore, afirmând că nu a existat dialog între membrii coaliţiei de guvernare, parlamentarii formaţiunii fiind puşi ”într-o situaţie delicată”, şi a cerut Guvernului să modifice de urgenţă actul normativ.

"Având în vedere faptul că faţă de ceea ce noi am dorit să apară în lege în text nu reflectă în totalitate voinţa legiuitorului, se impune o intervenţie de urgenţă pe actul normativ. Pot să vă spun, ca legiuitor, că sentimentul meu este că voinţa noastră de a îmbina un anumit tip de impozitare mai redus decât onshore, dar în orice caz suficient de ridicat trebuie să se combine şi cu recuperarea costurilor de operare, care sunt foarte mari în zona offshore şi în acest sens se impune o modificare de urgenţă a actului normativ. Toate deciziile se iau prin consens în coaliţie, dialog există în coaliţie, însă nu a existat pe acest act nromativ", a afrimat Varujan Vosganian după şedinţa grupului ALDE.

Deputatul a susţinut că propunerea făcută şi adoptată în comisie a pus grupul ALDE într-o situaţie delicată.

"Eu cred că propunerea care a fost făcută şi care a fost adoptată în comisie a fost o propunere care pe noi, care eram membrii ai comisiilor reunite din partea ALDE, ne-a pus într-o situaţie delicată. Eu cred că pentru o mai bună acurateţe a procedurii legislative e nevoie de discuţii prealabile", a mai susţinut Vosganian.

El a cerut Executivului să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii Offshore.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 9 iulie, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici