Vasile Blaga, audiat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie: Nu am fost implicat în numirea membrilor ANRP

Vasile Blaga a ajuns joi, în jurul prânzului, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acolo unde este audiat în calitate de martor într-un dosar privind suspiciuni de corupţie la ANRP.

5607 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga, audiat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie: Nu am fost implicat în numirea membrilor ANRP

Vasile Blaga este audiat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

UPDATE: Vasile Blaga a declarat, după ce a fost audiat de procurorii DNA într-un dosar privind suspiciuni de corupţie la ANRP, că nu a fost implicat în numirea membrilor comisiei de la nivelul ANRP.

"Tema discuţiilor a fost legată de cum s-au făcut numirile la ANRP. Nu am fost implicat deloc în ceea ce priveşte această instituţie, ANRP, în numirea membrilor ei, Ministerul de Interne având atribuţiuni aici dar, prin lege, sunt oameni desemnaţi de minister. Atunci, este la latitudinea ministrului să propună persoana care să facă parte din respectiva instituţie. Eu am propus un secretar de stat", a declarat Vasile Blaga după audieri.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, copreşedintele PNL a declarat că a fost citat într-un dosar de abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, Vasile Blaga a fost chemat de procurorii DNA să dea declaraţii în calitate de martor într-un dosar privind suspiciuni de corupţie privind retrocedări ilegale făcute de ANRP.

Întrebat dacă avea cunoştinţă de neregulile de la ANRP, Blaga a spus „nu am fost implicat, procurorii vor face lumină în aceste cazuri”.

Procurorii anticorupţie au investigat în ultimii ani mai multe presupuse fapte de corupţie de la ANRP, unele dintre dosare fiind deja trimise în judecată.

În cauzele rămase în curs de instrumentare la DNA au fost audiaţi, de la începutul acestui an, ca martori, printre alţii, Emil Boc, Cătălin Predoiu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici