Videanu, despre refuzul lui Preda de a boicota televiziunile: E posibil să rişte o sancţiune

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, vineri, că, prin refuzul de a se supune deciziei partidului ca toţi reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile de la Antena 3 şi Realitatea TV, este posibil ca europarlamentarul Cristian Preda să rişte o sancţiune.

32 afișări
Imaginea articolului Videanu, despre refuzul lui Preda de a boicota televiziunile: E posibil să rişte o sancţiune

Videanu, despre refuzul lui Preda de a boicota televiziunile: E posibil să rişte o sancţiune (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Videanu a ţinut să precizeze că este vorba despre o decizie a partidului care se aplică tuturor membrilor săi.

Întrebat dacă europarlamentarul Cristian Preda riscă o sancţiune, prin faptul că refuză să se conformeze deciziei BPN, Videanu a răspuns: "E posibil".

El a explicat că motivaţia acestei decizii este lipsa de obiectivitate în prezentarea şi cu bune şi cu rele din aceste dezbateri.

"Sigur, aveţi acces la toate evenimentele, la toate informările noastre, dar vrem să vă lăsăm să discutaţi singuri. Niciodată o abordare critică nu este dezinformare, dar vrem ca o informare critică să se bazeze pe argumente. De exemplu, colegul dumneavoastră, domnul Gâdea, mizeria pe care a făcut-o aseară în ceea ce mă priveşte pe mine. Nici măcar nu au curiozitatea să se documenteze, să vadă de la cine, cum, când, în ce fel", a declarat Videanu.

Întrebat de ce nu a apelat la posibilitatea de a interveni în emisiune, Videanu a răspuns: "De ce? La nişte prostii pe care le spun ei... Tocmai asta este diferenţa. Întâi trebuie să te documentezi şi apoi vii să spui".

Eurodeputatul PDL Cristian Preda anunţă, pe blogul său, că vineri seară va participa la o emisiune la Antena 3, întrucât a primit invitaţia înainte de şedinţa BPN în care s-a decis ca membrii partidului să nu mai meargă la Realitatea şi Antena 3, şi crede că "boicotarea presei este o mare eroare".

Europarlamentarul PDL consideră că se poate, "în mod individual", refuza un realizator sau altul, un post de televiziune sau altul, aşa cum a făcut şi el, plecând chiar la un moment dat dintr-un studio, după ce a fost jignit de un alt invitat.

"Dar un partid politic care crede în libertatea ideilor şi în libertatea exprimării nu poate decide boicotul absolut. Nu suntem vedete de fotbal care - iritate de comentariile răutăcioase - hotărăsc să nu mai vorbească o vreme cu presa. Îmi dau seama că s-ar putea argumenta că o excepţie ar fi, totuşi, acceptabilă: boicotarea unui post extremist. Dar un asemenea post nu poate exista într-un stat de drept. Obiecţia cade", susţine Cristian Preda.

În opinia sa, boicotul decis joi seară la BPN e "un gest pripit".

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, joi, ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când aceste posturi nu vor reveni la informarea critică dar corectă a opiniei publice.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional. El a ţinut să asigure că toţi jurnaliştii de la cele două posturi vor fi bine primiţi la PDL şi vor avea aceleaşi relaţii deschise cu membrii partidului.

Premierul Emil Boc a susţinut, miercuri, că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează" şi că, de aceea, Antena a fost amendată de CNA şi că, probabil, şi celălalt post "urmează", în timpul acestei declaraţii el luând la un moment dat microfonul din mâna reporterului Realităţii TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici