Videanu: Teo Trandafir va merge la Realitatea TV şi Antena 3

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, după şedinţa BPN, că Teo Trandafir, candidatul formaţiunii în Colegiul 19, va merge la emisiunile celor două televiziuni care fac obiectul deciziei conducerii partidului, dar restul membrilor trebuie să se supună acestei hotărâri.

27 afișări
Imaginea articolului Videanu: Teo Trandafir va merge la Realitatea TV şi Antena 3

Videanu: Teo Trandafir va merge la cele două televiziuni (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

În plus, Videanu a anunţat că această decizie de neparticipare la emisiunile celor două televiziuni, Antena 3 şi Realitatea TV, ar putea fi întreruptă după clarificarea condiţiilor de informare corectă a opiniei publice, printr-un dialog cu cele două posturi TV.

"Vă rog să nu îl luaţi ca un boicot. A fost o decizie. Este dreptul nostru să hotărâm dacă mergem sau nu la anumite dezbateri. Nimeni nu ne poate acuza de acest lucru. Am luat decizia, până la crearea unor condiţii, să spunem clarificarea condiţiilor de dezbatere publică, de informare corectă a opiniei publice, să nu participăm la anumite dezbateri publice, la cele două televiziuni, care vizează activitatea politică. Ne menţinem acest punct de vedere până la o dată când vom clarifica şi printr-un dialog cu structurile cdelor două televizuni, o anumită procedură deontologică din punctul nostru de vedere, care trebuie respectată de ambele părţi", a spus Videanu.

Întrebat dacă decizia partidului se aplică tuturor democrat-lberalilor sau vor exista excepţii de la această regulă, Adriean Videanu a răspuns: "Dacă vă referiţi la Teo Trandafir, ea va participa, e în campanie. E o cu totul şi cu totul altă problemă, care nu vizează activitatea partidului, ci este o activitate de campanie electorală, este firesc".

Totuşi, pentru restul membrilor partidului, decizia se aplică, a ţinut să meţioneze prim-vicepreşedintele PDL.

"Pentru restul membrilor partidului, există o decizie BPN care trebuie respectată", a spus el.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, joi, ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când aceste posturi nu vor reveni la informarea critică dar corectă a opiniei publice.

Cristian Preda a anunţat, pe blogul său, că vineri seară urma să participe la o emisiune la Antena 3, întrucât a primit invitaţia înainte de şedinţa BPN şi se simte obligat să se ţină de cuvânt după ce a acceptat să participe, apreciind totodată că "boicotarea presei este o mare eroare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici