Viorica Dăncilă anunţă că Guvernul va adopta lunea viitoare proiectul privind majorarea salariului minim

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va adopta lunea viitoare proiectul privind majorarea salariului minim brut pe ţară. Executivul va aproba, de asemenea, şi a doua tranşă de fonduri necesare pentru plata facturilor din programele PNDL 1 şi PNDL2.

512 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă anunţă că Guvernul va adopta lunea viitoare proiectul privind majorarea salariului minim

Viorica Dăncilă anunţă că Guvernul va adopta lunea viitoare proiectul privind majorarea salariului minim

„Astăzi am avut Consiliul Naţional Tripartit, am vorbit cu sindicatele, în şedinţa de luni mărim şi salariul minim. Noi vrem să ne ţinem de promisiuni, până în ultima clipă ceea ce am promis pentru oameni vrem să facem, mai ales că nu vin vremuri aşa de bune pentru români”, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Tot lunea viitoare Guvernul va aproba şi a doua tranşă de bani necesari pentru plata facturilor din PNDL 1 şi PNDL 2, potrivit premierului demis.

„Azi am dat prima tranşă în şedinţa de Guvern şi mai avem o tranşă de dat în şedinţa de Guvern de luni de dimineaţă. Votul pe învestitură e la ora 14:00”, a mai spus Dăncilă.

Întrebată dacă Guvernul are bugetul necesar pentru a da aceşti bani, Viorica Dăncilă a răspuns pozitiv.

„Da, la ora actuală achităm ceea ce putem din facturi, vor mai rămâne de achitat, pentru că nu putem da OUG pe rectificare bugetară. Ceea ce am dat am dat din fondul de rezervă al Guvernului, am ajutat acolo unde au fost calamităţi şi bineînţeles PNDL 1 şi 2, care au avut un impact foarte bun pentru primari”, a subliniat liderul PSD.

Executivul a adoptat luni, 28 octombrie, un proiect care prevede alocarea sumei de 400 milioane de lei pentru facturile curente legate de Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Proiectul referitor la majorarea salariului minim brut pe ţară se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii. Proiectul prevede majorarea de la 1 ianuarie salariul minim brut pe ţară la 2.262 lei, de la 2080 de lei în prezent.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este stabilit la 2.080 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 167,333 ore, în medie pe lună în anul 2019, reprezentând 12,43 lei/oră, iar proiectul propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.262 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2020, ceea ce reprezintă o creştere de 8,7 % faţă de luna decembrie 2019.

Taguri:
dăncilă,
salariu,
minim

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici