Viorica Dăncilă, având capul acoperit de voal, i-a oferit Papei Francisc un ceas şi un album - FOTO, VIDEO

Viorica Dăncilă i-a oferit Papei Francisc un ceas realizat manual de un român care îl are reprezentat pe cadran pe Sfântul Francisc de Assisi inspirat dintr-o frescă a pictorului Giotto. Premierul i-a făcut cadou Suveranului Pontif şi un album despre istoria Biserica Romano-Catolică din România.

4414 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, având capul acoperit de voal, i-a oferit Papei Francisc un ceas şi un album - FOTO, VIDEO

VIDEO Viorica Dăncilă, având capul acoperit de un voal, i-a oferit Papei Francisc un ceas şi un album despre Biserica Romano-Catolică din România

„Aici am scris şi câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română şi în italiană. Iar aici Sanctitatea Voastră este un ceas făcut manual cu o piatră din rodocrozit de Argentina, o rocă de la Etna, o rocă vulcanică şi cu pământ românesc. Pe spatele acesta aveţi albastru de Voroneţ, iar aici Sanctitatea Voastră aveţi cum s-a confecţionat acest ceas pentru dumneavoastră”, i-a explicat Viorica Dăncilă Papei Francisc atunci când i-a oferit cadoul.

Ceasul are pe spate, pe rotorul mecanismului o bucată de malachit, o roca albastră care se presupune că ar fi fost folosită la realizarea „albastrului de Voroneţ”), iar cureaua ceasului este din piele de viţel, de culoare maro închis, lucrată manual tot de un roman.

Culoarea ceasului se apropie foarte mult de veşmintele pe care le poartă călugării franciscani.

Şeful Executivului i-a mai oferit Suveranului Pontif şi „Albumul Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate şi patrimoniu”.

„Aici am scris şi câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română şi în italiană”, a explicat Viorica Dăncilă.

La rândul său, Papa Francisc i-a oferit premierului La răndul său, Papa Francisc i-a făcut cadou premierului României o medalie, mai multe cărţi şi un document.

„Aceasta este o mică bibliotecă - Bucuria Evangheliştilor, Familia, Cum să avem grijă de mediu, Sfinţirea şi Tinereţea”, i-a transmis Papa Francisc şefului Executivului.

În cadrul întrevederii pe care au avut-o la Palatul Victoria premierul Viorica Dăncilă i-a transmis Suveranului Pontif că este nevoie de unitate şi solidaritate în Europa, evocând şi atenţia pe care o acordă România libertăţii religioase. Şeful Executivului a discutat cu Papa Francisc şi despre situaţia migraţiei din Europa, un subiect de care Sfântul Scaun este preocupat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici