Voiculescu, despre decizia ICCJ: E un verdict absolut incorect. Acest dosar se va tranşa la CEDO

Senatorul PC Dan Voiculescu declară că decizia ICCJ în cazul său este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi precizează că procesul va continua la CEDO.

50 afișări
Imaginea articolului Voiculescu, despre decizia ICCJ: E un verdict absolut incorect. Acest dosar se va tranşa la CEDO

Voiculescu, despre decizia ICCJ: E un verdict absolut incorect. Acest dosar se va tranşa la CEDO (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

"Este un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferă posibilitatea de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni", spune Dan Voiculescu, citat într-un comunicat transmis joi.

Senatorul PC susţine că, prin confirmarea deciziei Curţii de Apel, Înalta Curte a respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa sa, mai puţin faptul că i-a comunicat directorului întreprinderii de comerţ exterior, al cărei angajat era, că un cetăţean austriac îl presa să fugă din ţară.

"Atât a mai rămas din «mitul colaborării», din uriaşul balon de săpun umflat propagandistic în ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din ţară. Acest episod nu are, în mod evident, nicio legătură cu Securitatea. Toate celelalte acuzaţii au fost considerate nefondate de Justiţie, iar cine le va mai invoca va raspunde civil şi penal!", mai spune Voiculescu.

El precizează că acest dosar se va tranşa la CEDO.

"Demersurile juridice sunt deja pregătite. Opinia publică va avea permanent acces la acest proces", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici