Voinescu, comentând creşterea rating-ului de ţară: România este considerată mai sigură decât Ungaria

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, joi, că faptul că Fitch Rating a îmbunătăţit rating-ul de ţară arată că au fost luate din timp măsurile necesare şi că ne aflăm într-un moment economic bun, el afirmând, în acest context, că România este considerată mai sigură decât Ungaria.

1271 afișări
Imaginea articolului Voinescu, comentând creşterea rating-ului de ţară: România este considerată mai sigură decât Ungaria

Voinescu, comentând creşterea rating-ului de ţară: România este considerată mai sigură decât Ungaria (Imagine: Liviu adascalitei/Mediafax Foto)

Voinescu a spus, într-o conferinţă de presă, că îmbunătăţirea calificativului de ţară prin care România revine în categoria statelor recomandate pentru investitori este un semnal extrem de important, foarte puternic, pentru mediul investitorilor şi pentru pieţele financiare internaţionale.

El a adăugat că acest lucru arată că încrederea în România creşte, în condiţiile în care contextul european este dificil. Liderul PDL a arătat că în 2008, când România era condusă de guvernul Tăriceanu, sprijinit de PSD din Parlament, Fitch a scăzut calificativul de ţară. De asemenea, Voinescu a spus că în 2010 a fost un an extrem de dur, iar Guvernul Boc a luat măsuri dure dar care au salvat România.

"România a luat din timp măsurile necesare şi se află într-un moment economic bun", a afirmat Voinescu. El a spus că aprecierile agenţiei Fitch se bazează pe cifre şi nu sunt politice. El a mai spus că ieşirea din recesiune a României a fost confirmată şi de două trimestre de creştere economică, că anul 2010 a fost foarte bun pentru exporturi. "Exporturile continuă să crească iar evoluţiile favorabile din domeniul industriei sunt constant pozitive", a mai spus Voinescu. El a adăugat că pe primele cinci luni deficitul a fost de 1,36% din PIB ceea ce demonstează că ţara noastră este în grafic cu îndeplinirea obiectivului de deficit de 4,4% din PIB pentru acest an.

El a mai spus, în acest context, că România este considerată ca fiind mai sigură decât Ungaria.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a îmbunătăţit luni ratingul pentru credite pe termen lung în valută al României de la "BB+" la "BBB-", cu perspectivă stabilă, România revenind astfel în categoria statelor recomandate pentru investiţii.

Calificativul pentru credite pe termen lung în lei a fost revizuit în urcare de la "BBB-" la "BBB", în timp ce plafonul de ţară a fost îmbunătăţit de la "BBB" la "BBB+". Ratingul pentru credite pe termen scurt a fost revizuit în creştere de la "B" la "F3", se arată într-un comunicat al Fitch.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici