Voinescu: M-am liniştit în privinţa moţiunii după ce am văzut Congresul PSD

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, duminică, la Timişoara, că s-a "liniştit în privinţa moţiunii" după ce a văzut Congresul PSD şi a citit programul acestora de guvernare, care este "fantasmagoric".

21 afișări
Imaginea articolului Voinescu: M-am liniştit în privinţa moţiunii după ce am văzut Congresul PSD

Voinescu: M-am liniştit în privinţa moţiunii după ce am văzut Congresul PSD (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Sever Voinescu a afirmat, în timpul dezbaterii "Doctrina populară. Sinteza valorilor şi principiilor dreptei", la care au participat aproximativ o sută de membri şi lideri ai PDL Timiş, că este "liniştit" în privinţa şanselor de succes ale moţiunii de cenzură după ce a citit programul de guvernare şi a văzut Congresul PSD.

"M-am uitat la programul PSD şi am zâmbit. Caracterul lui este caraghios, citind acel program niciun om politic raţional nu poate admite să înlăture un guvern pentru a aduce la putere nişte oameni care cred că ceea ce scrie în programul PSD este realist. Prin urmare, m-am liniştit în privinţa moţiunii de cenzură imediat după ce le-am văzut Congresul şi le-am citit programul", a spus Voinescu.

Ulterior, întrebat de jurnalişti dacă moţiunea de cenzură are şanse să fie aprobată, Voinescu a afirmat că aceasta nu are nicio şansă.

"Este un program cu totul nerealist. România, astăzi, nu îşi permite ceea ce PSD propune în mod demagogic, adică creşteri de salarii bruşte, creşteri de pensii şi aşa mai departe. (...) Nu are nicio şansă această moţiune", a spus deputatul PDL.

Întrebat dacă la votarea moţiunii vor exista "trădări" din partea parlamentarilor PDL, Voinescu a răspuns că mai degrabă trei sau patru deputaţi de la PSD vor "trăda".

"În tot războiul acesta psihologic dinaintea moţiunii, cei de la PSD spun că nu ştiu câţi de la PDL vor trăda, eu spun că ştiu mai degrabă vreo trei-patru cazuri de la PSD care nu ar vota moţiunea. Eu vă spun un lucru: PSD şi PNL nu au - şi se va dovedi miercuri - majoritatea pentru a trece moţiunea", a afirmat Sever Voinescu.

El a recunoscut că există critici ale parlamentarilor PDL legate de activitatea Guvernului.

"Evident sunt critici în interiorul PDL, dar perspectiva oferită de PSD, cea a unui Guvern care să conducă după un program fantasmagoric, care blochează România în criză, nicidecum nu o scoate, este o soluţie la care niciun om politic şi sunt convins că niciun coleg de-al meu din PDL nu va achiesa. Problema aici nu este atât de relaţie între noi şi Guvern, ci de perspectiva trecerii acestei moţiuni, care ar fi catastrofală. Dar eu îi liniştesc pe oameni, nu se va întâmpla", a conchis Voinescu.

Valeriu Stoica, Sever Voinescu şi Cătălin Avramescu au participat, duminică, la Timişoara, la dezbaterea intitulată "Doctrina populară. Sinteza valorilor şi principiilor dreptei".

Moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul moţiunii are 14 pagini.

Documentul va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici