Vosganian: A fost o eroare că PNL nu a aderat la PPE în 2003

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că a fost eroare pentru PNL că nu a aderat la PPE în anul 2003, adăugând că după momentul respectiv fostul PD a declanşat o adevărată ofensivă la adresa liberalilor.

34 afișări
Imaginea articolului Vosganian: A fost o eroare că PNL nu a aderat la PPE în 2003

Vosganian: A fost o eroare că PNL nu a aderat la PPE în 2003 (Imagine: Mediafax Foto)

Varujan Vosganian a declarat, într-o conferinţa de presă, că în anul 2003 a propus ca PNL să adere la PPE, însă conducerea de atunci a liberalilor nu a fost de acord cu această idee.

"A fost o eroare că, în 2003, PNL nu a aderat la PPE. Împreună cu Crin Antonescu ne-am dus atunci la Theodor Stolojan, aflat la cârma partidului, şi i-am propus că PNL să meargă în PPE. Nu detaliez acum motivele pentru care nu s-a făcut acest lucru. Practic, agresiunea PD la adresa noastră a început în momentul în care PD şi-a asigurat spatele în Europa prin aderarea la PPE", a declarat Varujan Vosganian.

Întrebat despre modul în care PNL ar trebuie să se poziţioneze pe scenă politică românească, Vosganian a precizat că liberalii ar trebui să se delimiteze de PDL, dar şi de PSD.

"Orice apropiere conjuncturală faţă de cele două partide este nocivă. Nu ar face decât să creeze ambiguităţi. PNL trebuie să se întoarca în albia sa", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, care a explicat că sprijinirea candidatului PSD la prezidenţiale s-a realizat doar pentru a asigura continuitate proiectului Iohannis.

Liderul liberal a mai spus că scrisoarea liderului PNL Iaşi, Relu Fenechiu, adresată lui Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, a reprezentat o "tentativă de ridicularizare" a actualei guvernări.

"A fost o tentativă de ridiculizare a guvernării actuale, nicidecum o răfuială internă. Nu ne putem permite să facem separări în cadrul PNL. Partidul trebuie să-şi reafirme identitatea, prioritatea fiind profesionalizarea acestuia, pentru a ne spori electoratul", a adăugat Varujan Vosganian.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu le-a cerut, luni, preşedintelui Băsescu şi liderului PDL, Emil Boc, prin intermediul unei scrisori postate pe blogul său, să prezinte public oferta pe care ar fi făcut-o PNL în vederea intrării la guvernare, susţinând că aceasta nu a existat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici