Vosganian: Aşa cum Francisc din Assisi vorbea cu păsările, domnul Iliescu vorbeşte acum cu apele

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, la Piteşti, comentând declaraţia lui Ion Iliescu potrivit căreia pentru "un puştan fără prea multă experienţă politică" stilul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, este "puţin obraznic", că de la vârsta fostului şef de stat "aşa se vede".

28 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Aşa cum Francisc din Assisi vorbea cu păsările, domnul Iliescu vorbeşte acum cu apele

Vosganian: Aşa cum Francisc din Assisi vorbea cu păsările, domnul Iliescu vorbeşte acum cu apele (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"De la vârsta dânsului, cred că aşa se vede. Aşa cum Francisc de Assisi vorbea cu păsările, domnul Iliescu vorbeşte acum cu apele. Probabil că a fost supărat, nu vreau să merg pe linia asta. Nu cred că prioritatea noastră este sa ne învrăjbim cu PSD-ul, aşa că nu mă tentaţi la astfel de comentarii", a declarat Varujan Vosganian, întrebat cum comentează declaraţiile lui Iliescu.

Vosganian a cerut social-democraţilor să-şi clarifice poziţia şi să înceteze atacurile la adresa liberalilor, pentru a nu face jocul preşedintelui Traian Băsescu şi al PDL.

"Apelul nostru către PSD este să gândească bine şi să ne spună foarte clar ce fac. Dacă PSD s-a transformat în agentul politic al lui Traian Băsescu şi al Guvernului Boc, să ne spună. Dacă nu, să termine cu bravada asta copilărească, să se aşeze la masă şi să stabilească împreună cu noi ce vom face a doua zi după ce Guvernul Boc cade la moţiunea de cenzură. PSD face un lucru trist, se reîntoarce la arsenalul populist într-un moment în care lecuirea de criză înseamnă lepădarea de populism. Motivul pentru care noi, oficial, am cerut PSD să-şi precizeze poziţia este că dacă depui o moţiune de cenzură şi asumi căderea guvernului, trebuie să vii cu o soluţie alternativă. Se pare însă că PSD nu doreşte în mod real căderea acestui guvern şi nici nu clamează deschiderea procedurii de suspendare a preşedintelui, dacă după un Parlament viitor, cu o altă majoritate, preşedintele s-ar reîntoarce la atitudinea pe care a avut-o în toamna lui 2009. PSD acum este preocupat doar să-şi încarce rucsacurile cu opţiuni de vot, atât", a declarat Varujan Vosganian.

Liderul PNL s-a declarat în favoarea alegerilor anticipate după eventuala cădere a Guvernului Boc, întrucât ar fi nevoie de constituirea unei majorităţi stabile pentru susţinerea noului executiv.

"Actualul Parlament nu poate furniza o majoritate stabilă, pentru că iar nu va fi decât trecerea unora dintr-o tabără în altă, iar o majoritate constituită prin trădare nu poate fi stabilă. De aceea, România are nevoie la începutul anului viitor de alegeri anticipate.(...) Să avem o noua majoritate stabilă de cel puţin 60-70%, care să readucă România într-o stare de credibilitate", a mai precizat Vosganian.

El a mai explicat că la alegeri anticipate se poate ajunge doar prin atragerea unui număr de parlamentari dintre susţinătorii actualului guvern, de la UDMR, independenţi sau chiar de la PDL, care să susţină moţiunea de cenzură şi să respingă propunerile de premier pe care le va înainta ulterior preşedintele Traian Băsescu. El a respins acuzaţiile unor reprezentanţi ai PSD privind o posibilă apropiere între liberali şi liberal-democraţi.

"Nu se pune problema ca noi să ne gândim cum să ne apropiem de PDL şi cum să reînnodam colaborarea cu Traian Băsescu. Pentru noi, adversarul politic numărul unu în acest moment rămâne partidul de guvernământ." a mai precizat vicepreşedintele liberal.

Vosganian a fost prezent, vineri, la Piteşti, unde a susţinut o conferinţă de presă, la sediul organizaţiei judeţene a liberalilor argeşeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici