Vosganian: În România sunt create ministere după oameni, în loc să numim oameni competenţi

Guvernele României creează ministere pentru oameni, în loc să numească persoane competente pentru fiecare minister, iar administraţia centrală arată ca "noaptea în deşert", a declarat vineri ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

1130 afișări
Imaginea articolului Vosganian: În România sunt create ministere după oameni, în loc să numim oameni competenţi

Varujan Vosganian (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Noi facem ministere după oameni, nu alegem oameni pentru ministere. Fiecare guvern nou schimbă modul de guvernare. Suntem în administraţia centrală ca noaptea în deşert, unde dunele de nisip arată diferit dimineaţa faţă de cum arată noaptea", a afirmat Vosganian într-o conferinţă.

El a adăugat că intenţionează să elaboreze o strategie de reindustrializare a ţării, care va presupune vânzarea participaţiilor minoritare ale statului.

"Vrem o strategie de reindustrializare a ţării. Tranziţia se va încheia când se vor emancipa mentalităţile. Obiectivul Ministerului Economiei este transferarea economiei de stat către privat, asta înseamnă privatizarea companiilor de stat. Trebuie să vindem participaţiile minoritare, trebuie să scăpăm de aceste codiţe. Acestea nu sunt cadavre, sunt componente care pot fi valorificate", a spus el.

Potrivit lui Vosganian, românii trebuie să fie mândri şi de industria lor, nu doar de fotbalişti şi de interpreţii de muzică populară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici