Vot de blam din partea ALDE Constanţa pentru preşedintele filialei locale

Deputatul Mircea Banias, preşedintele ALDE Constanţa, a primit un vot de blam din partea organizaţiei judeţene a partidului, care i-a retras şi sprijinul politic, după ce ar fi încălcat statutul partidului. "Nu este normal ca un şef de filială să se comporte ca un proprietar de SRL", spune un lider.

387 afișări
Imaginea articolului Vot de blam din partea ALDE Constanţa pentru preşedintele filialei locale

Vot de blam din partea ALDE Constanţa pentru preşedintele filialei locale

La Constanţa a avut loc, duminică, Deligaţia Permanentă a filialei locale a ALDE, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Membrii organizaţiei au decis, în unanimitate, excluderea din partid a secretarului general al organizaţiei judeţene, Anton Mangiurea, retragerea sprijinului politic consilierului judeţean Emil Banias şi acordarea unui vot de blam preşedintelui organizaţiei judeţene a partidului, deputatul Mircea Banias.

"De ce am ajuns aici? Am ajuns aici din mai multe motive. În primul rând că statutul a fost călcat în picioare în mod repetat şi toţi s-au simţit cumva revoltaţi, înşelaţi şi nu cred că este normal ca un preşedinte de filială, eu vorbesc în numele meu ca vicepreşedinte la nivel naţional, un preşedinte de filială la care noi toţi i-am acordat sprijinul să ajungă într-o funcţie de demnitate înaltă, să se comporte precum proprietar de SRL. Cred că aici suntem un partid politic, avem un statut, trebuie să ne respectăm toţi preşedinţii de organizaţii. Dânsul a încălcat în mod conştient statutul, punându-l pe domnul secretar Mangiurea să falsifice în repetate rânduri procese verbale de şedinţă, să nu convoace statutar şedinţele. Noi am aflat cu stupoare că au existat şapte, opt procese verbale de şedinţă, cu şapte, opt membri în Biroul Judeţean. O nebunie! (…) Votul de blam i l-am dat domnului deputat Mircea Banias şi retragerea sprijinului politic domnului Emil Banias (fratele lui Mircea Banias - n.r.). A fost un vot de blam în familie ca să nu se supere domnii”, a declarat vicepreşedintele partidului, Jean Paul Tucan.

Potrivit acestuia, nu s-a respectat statutul partidului pentru că nu s-au organizat alegeri în localităţi, nu s-a respectat Biroul Judeţean, iar "preşedintele a închis sediul partidului şi a lipsit de la şedinţe” şi, drept urmare, a primit un vot de blam, soarta sa urmând să fie decisă de conducerea centrală a partidului.

"Am trimis un vot de blam către Biroul Naţional şi Biroul Naţional va decide. El nu mai are sprijinul organizaţiei judeţene, dar Biroul Naţional va decide ce măsuri va lua”, a mai declarat Tucan.

Biroul judeţean al ALDE a mai votat numirea lui Daniel Learciu ca preşedinte interimar al organizaţiei municipale a partidului, în timp ce Emil Banias îşi pierde postul de consilier judeţean.

Întrebat dacă deciziile luate nu sunt, de fapt, o confirmare a unei rupturi din ALDE, vicepreşedintele partidului a spus că nu are nicio legătură şi că "este o pură întâmplare".

"Domnul Learciu este de la fostul PC, ce legătură are? Avem, aici, reprezentanţi şi de la fostul PC şi de la fostul PLR. Am cerut conducere unică, nu am cerut să fie Tăriceanu. Cine va câştiga la congres, ăla va fi, noi ne vom încolona unui singur preşedinte, indiferent cine va câştiga”, a afirmat vicepreşedintele ALDE, Jean Paul Tucan.

Deputatul Mircea Banias nu a putut fi contactat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici