Zgonea: Devansarea alegerilor prezidenţiale, discutată numai în USL. Băsescu nu a avut o poziţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că devansarea alegerilor prezidenţiale pentru luna mai 2014 este o propunere discutată numai în cadrul USL şi pe care USL o susţine, arătând că şeful statului nu a avut o poziţie faţă de această propunere la întâlnirea de marţi.

185 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Devansarea alegerilor prezidenţiale, discutată numai în USL. Băsescu nu a avut o poziţie

Zgonea: Devansarea alegerilor prezidenţiale, discutată numai în USL. Băsescu nu a avut o poziţie (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

"Devansarea alegerilor prezidenţiale este o propunere care a fost discutată numai în cadrul USL. Noi nu dorim ca în 2014 să avem din nou dezbateri şi bătălii politice. Două campanii electorale pe an sunt destul de grele, ultimii ani au arătat că două campanii electorale înseamnă o societate divizată, iar partidele politice cu greu îşi revin să aibă o comunicare consistentă între ele", a spus Zgonea.

El a arătat că nu vede care ar fi problema ca România să adopte un model precum cel american în care alegerile sunt în septembrie, în octombrie se validează mandatul şi în ianuarie se depune jurământul.

"Este o propunere care va fi făcută şi care trebuie să fie reglementată prin modificare la Constituţie. Până atunci, este o iniţiativă pe care USL o susţine. Eu, personal, din experienţa pe care o am în ultimii şase ani de campanii electorale, câte două pe an, de când suntem membri ai UE, este bine şi pentru România să nu mai dea câte 30-40 de miliaone de euro pentru fiecare alegere", a spus Zgonea.

Întrebat care a fost reacţia preşedintelui Băsescu atunci când i s-a propus acest lucru, la întâlnirea cu premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, de marţi seara, Zgonea a spus că şeful statului nu a avut o poziţie.

"Din ce am văzut, domnul preşedinte, la momentul respectiv, nu a avut poziţie. A spus că acest lucru trebuie să fie clarificat printr-un text în modificarea Constituţiei", a spus Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici