Zgonea: USL nu s-a rupt, nu e în blocaj. Guvernul poate funcţiona şi aşa. Antonescu face o chestie de joc politic

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că USL nu s-a rupt şi că nu există niciun blocaj politic la nivelul Uniunii, arătând că este vorba doar despre declaraţii emoţionale generate de poziţionarea în precampanie şi că Guvernul poate funcţiona şi aşa.

549 afișări
Imaginea articolului Zgonea: USL nu s-a rupt, nu e în blocaj. Guvernul poate funcţiona şi aşa. Antonescu face o chestie de joc politic

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafdax Foto)

"USL nu s-a rupt, tot mă întrebaţi de câteva săptămâni. Noi lucrăm foarte bine la Camera Deputaţilor. Există o anumită perioadă de campanie electorală şi de precampanie. Fiecare se aşează. Liberalii se aşează pe curentul lor liberal, noi ne aşezăm pe stânga, USD merge pe acest proiect, PNL pe un proiect şi o ofertă şi sper să-şi păstreze domnul Antonescu angajamentul făcut în USL că vom avea totuşi proiecte comune şi nu ne vom ataca în campanie, urmând ca pe 25 mai să continuăm proiectul USL, aşa cum l-am avut şi până atunci, pentru prezidenţiale", a precizat Zgonea.

El a arătat că bătălia USL este cu preşedintele Traian Băsescu şi că cei din USL nu au fost aleşi de electorat ca să se bată între ei.

Zgonea a spus că în USL nu există niciun blocaj politic şi a arătat că situaţia actuală a USL este cea de precampanie, perioadă în care se fac declaraţii emoţionale.

"Dar nu există niciun blocaj, în afară de declaraţii eomoţionale pe care eu le înţeleg, suntem în precampanie. Oamenii ne-au ales nu să ne certăm şi să dăm mesaje emoţionale pe la televizor că eu-s mai frumos, celălalt e mai urât", a spus Zgonea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă liberalii nu numesc totuşi interimari pe posturile vacantate de aceştia în Guvern, Zgonea a precizat că Guvernul poate funcţiona şi aşa.

"Noi avem răbdare. Guvernul poate să funcţioneze şi aşa. Guvernul are instrumente constituţionale să funcţioneze aşa până când un partid îşi reglează problemele interioare. Nu poate niciun partid să ceară ceea ce la negocierea iniţială nu i s-a acordat", a spus Zgonea.

Zgonea, despre cererea PNL de desfiinţare a USD: Antonescu face o chestie de joc politic

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că liderul liberal Crin Antonescu face "o chestie de joc politic" atunci când solicită, în numele PNL, desfiinţarea alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC.

"În afară de o declaraţie politică, eu nu o văd altfel. E o chestie de joc politic", a spus Zgonea, care a arătat că această declaraţie e legată şi de debutul neoficial al campaniei electorale.

"Legea privind alegerile europarlamentare permite partidelor politice să se alieze fie în structuri, alianţe politice, fie alianţe electorale. Nu e de ieri, de astăzi. Există şi o declaraţie a domnului preşedinte Antonescu de acum câteva săptămâni şi una de acum o lună în care a spus că PNL va merge singur în alegerile europarlamentare şi că o alianţă pe partea stângă nu îl deranjează, pentru că este una normală. Alianţele electorale sunt normale. Domnia sa a avut o alianţă electorală de mai multe ori în istorie", a spus Zgonea.

El a arătat că nu există în protocolul USL prevederi care să stipuleze un astfel de fapt.

"Nu există, vă spun eu. Eu ştiu protocolul foarte bine, ştie şi dânsul foarte bine, are şi părţile lui confidenţiale. Dar în partea care este aprobată la Tribunal, scrie foarte clar şi nu poţi să interzici printr-un act la Tribunal ca un partid politic membru al acelei alianţe politice să nu facă alianţe electorale conjuncturale", a subliniat Zgonea.

El a menţionat că discuţia în USL e strict legată de alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.

"Noi ne păstrăm angajamentele pe care le avem şi la locale, şi la parlamentare, şi la prezindenţiale în ultimul act, «Dreptate până la capăt», şi vom merge în USL. Noi rămânem susţinătorii protocolului. Mergem pe protocol. Alianţele nu sunt emoţionale, sunt politice", a spus Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici