Romancierul şi editorialistul spaniol Javier Marias a murit la vârsta de 70 de ani

Romancierul spaniol Javier Marias a murit duminică, la vârsta de 70 de ani, a anunţat editorul său Alfaguara, conform Reuters.

264 afișări
Imaginea articolului Romancierul şi editorialistul spaniol Javier Marias a murit la vârsta de 70 de ani

Sursa foto: Twitter

Marias, care suferea de pneumonie, a publicat 16 romane, printre care "Your Face Tomorrow", o trilogie lansată între 2002 şi 2007.

"O zi tristă pentru literele spaniole", a scris pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez. "Javier Marias ne părăseşte, unul dintre marii scriitori ai timpului nostru".

Cărţile sale au fost traduse în 46 de limbi şi s-au vândut în aproape 9 milioane de exemplare în 56 de ţări, se arată pe site-ul Alfaguara.

Traducător, dar şi editorialist al cotidianului spaniol El Pais, Marias a primit o serie de premii pentru munca sa. Anul trecut, el a fost ales în cadrul Societăţii Regale de Literatură din Marea Britanie ca scriitor internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici