Washingtonul dă asigurări că va continua asistenţa oferită Ucrainei / Kievul cere ajutor suplimentar

Statele Unite vor continua asistenţa militară şi economică destinată Ucrainei, în contextul invaziei militare a Rusiei, i-a transmis vineri secretarul de Stat, Antony Blinken, ministrului de Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba.

310 afișări
Imaginea articolului Washingtonul dă asigurări că va continua asistenţa oferită Ucrainei / Kievul cere ajutor suplimentar

"Secretarul de Stat Antony Blinken a vorbit astăzi cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba. Cei doi s-au concentrat pe continuarea asistenţei consistente în materie de securitate şi la nivel economic dincolo de prima aniversare, în februarie, a invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina", anunţă Departamentul de Stat de la Washington, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Antony Blinken "a evidenţiat menţinerea în mod neclintit a susţinerii pentru Ucraina, lucru demonstrat prin furnizările recente de echipamente antiaeriene avansate şi vehicule militare din stocurile Statelor Unite".

"Am avut o discuţie cu secretarul de Stat american, Antony Blinken, despre modalităţile de intensificare a sprijinului american şi internaţional pentru Ucraina. Am evidenţiat necesitatea ca Ucraina să primească tancuri de tip occidental. Am discutat şi despre noi sancţiuni împotriva Rusiei. Suntem recunoscători pentru sprijinul SUA faţă de Ucraina", a declarat Dmitro Kuleba, ministrul de Externe de la Kiev, într-un mesaj postat pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici