Photon Energy Group asigură o finanţare de 21,9 milioane de euro pentru proiecte din România

Photon Energy Group asigură o finanţare de 21,9 milioane de euro pentru proiecte din România

Photon Energy N.V. (WSE: PEN, "Photon Energy Group", "Compania") anunţă că a încheiat un acord de refinanţare de proiect fără recurs în valoare de 21,9 milioane EUR cu banca austriacă Raiffeisen Bank International (RBI) pentru portofoliul său de centrale fotovoltaice din România, cu o capacitate instalată totală de 31,5 MWp.

Semnarea acordului reprezintă prima finanţare de proiect a Grupului pentru active fotovoltaice europene care funcţionează pe bază comercială, vânzând energie pe piaţă fără un contract de achiziţie de energie sau sprijin din partea statului. Până în prezent, doar cele două centrale electrice comerciale la scară utilitară ale companiei din Leeton, Australia, care au o capacitate instalată combinată de 14,6 MWp, au obţinut finanţare de proiect fără recurs.

În 2022, compania a început construcţia a opt centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de 31,5 MWp pentru portofoliul său propriu, finanţată din veniturile obligaţiunilor sale verzi de 6,50% EUR. Cele opt centrale sunt situate în Şiria (5,7 MWp), Aiud (4,7 MWp), Teiuş (4,7 MWp), Calafat (6,1 MWp), Săhăteni (7,1 MWp) şi Făget (3,2 MWp). La 23 februarie 2023, a fost pusă în funcţiune prima centrală, situată în Şiria, devenind astfel prima centrală fotovoltaică la scară utilitară din România pusă în funcţiune din 2014. Celelalte centrale electrice sunt planificate să fie puse în funcţiune până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului 2023.



Comunicat furnizat si asumat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17485

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici