100 de timişoreni, între care 10 copii, internaţi cu infecţii respiratorii la Spitalul Victor Babeş

Peste 100 de timişoreni, printre care zece copii, sunt internaţi la Spitalul Victor Babeş cu infecţii respiratorii, după ce în ultimele zile s-a înregistrat un număr crescut de pacienţi care s-au adresat serviciului de gardă.

510 afișări
Imaginea articolului 100 de timişoreni, între care 10 copii, internaţi cu infecţii respiratorii la Spitalul Victor Babeş

În ultimele zile, între 15 şi 20 de oacienţi au ajuns zilnic la serviciul de gardă al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara din cauza unor infecţii respiratorii acute.

„Majoritatea prezentau stări febrile, dureri de cap, frisoane, secreţii nazale abundente, tuse, dureri în gât. Au fost investigaţi, li s-a administrat un tratament simptomatic şi cei mai mulţi au fost lăsaţi să plece acasă. Nu puţini sunt, însă, cei care au necesitat internarea în spital pentru că au dezvoltat inclusiv insuficienţe respiratorii. Practic, în acest moment, mai bine de jumătate dintre paturile destinate bolnavilor acuţi sunt ocupate de pacienţi cu infecţie respiratorie, fie că vorbim de virusuri gripale, Sars-CoV-2, IACRS, şi aşa mai departe”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Medicii recomandă ca la primele semne de boală pacienţii să se adreseze medicului de familie sau Centrelor de Permanenţă pentru a începe cât mai repede tratamentul. Amânarea administrării de medicamente simptomatice poate duce la o agravare a bolii.

„Cele mai multe infecţii respiratorii sunt de origine virală şi nu necesită antibiotic. Dacă, însă, după 2-3 zile de administrare de simptomatice nu se observă o îmbunătăţire a stării de sănătate, ba dimpotrivă, de exemplu, observăm că sputa dintr-o culoare albicioasă devine galben-verzuie, înseamnă că avem deja o suprainfecţie şi în acel moment este necesară administrarea unui antibiotic. Am mai spus-o şi o repet de fiecare dată: nu trebuie să facem abuz de antibiotice, nu trebuie să administrăm la primele simptome antibiotice, pentru că riscăm să ajungem la momentul
în care nu vom mai putea trata chiar şi infecţii banale, întrucât organismul nostru va dezvolta o rezistenţă. Şi, atunci când vom avea o infecţie severă, nu o să mai avem soluţii terapeutice”, susţine Cristian Oancea.

În prezent, peste 100 dintre cele 170 de paturi destinate pacienţilor cu boli acute din cadrul spitalului sunt ocupate de pacienţi cu viroze respiratorii. Zece dintre aceştia sunt copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici