COMENTARIU Lelia Munteanu. În logica SARS-CoV-2, e preferabilă dializa transplantului de rinichi

803 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. În logica SARS-CoV-2, e preferabilă dializa transplantului de rinichi

COMENTARIU Lelia Munteanu. În logica SARS-CoV-2, e preferabilă dializa transplantului de rinichi

Adir Yanko a prezentat în cotidianul "Yedioth Ahronoth" rezultatele unor studii făcute în trei spitale din Israel privind nivelul de anticorpi la SARS-CoV-2 dezvoltat de bolnavii cronici, cu imunitate scăzută, după vaccinul Pfizer.
 
Spitalul Laniado din Netanya i-a monitorizat pe bolnavii cu dializă, Spitalul Tel HaShomer din Tel Aviv - pe purtătorii de HIV (nu bolnavii de SIDA), iar Spitalul Beilinson din Petah Tikva - pe bolnavii cu diverse transplanturi.
 
Iată rezultatele privind eficacitatea vaccinului Pfizer, în funcţie de afecţiunile medicale cronice:
 
- Purtători de HIV - 98.7%
 
- Dializaţi - 96%
 
- Bolnavi de cancer cu tumori solide - 83%
 
- Bolnavi de cancer de tip myeloma - 80%
 
- Bolnavi care au făcut transplant de măduvă osoasă - 75%
 
- Bolnavi care au făcut transplant de ficat - 70%
 
- Bolnavi cu transplant de rinichi - 45%
 
- Bolnavi cu transplant de inimă - 19%
 
- Bolnavi cu transplant de plămâni - 18%.
 
Încă nu s-a stabilit necesitatea adminisatrării rapelului. (Evident, în evaluare şi departajarea bolnavilor din fiecare categorie un factor important e starea generală a fiecăruia).
 
Una dintre observaţiile care se pot desprinde din studiu e că, în logica SARS-CoV-2, e preferabil ca pacientul să rămână dializat, chiar dacă i se oferă posibilitatea unui transplant de rinichi. Are sens, fiindcă orice transplant de organe necesită tratament imunitar întreaga viaţă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici