Criză de citostatice uzuale la Institutul Oncologic din Bucureşti. „Îmi pare nespus de rău că suntem nevoiţi să trecem prin acest moment”

Institutul Oncologic din Bucureşti se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu citostatice uzuale.

337 afișări
Imaginea articolului Criză de citostatice uzuale la Institutul Oncologic din Bucureşti. „Îmi pare nespus de rău că suntem nevoiţi să trecem prin acest moment”

Criză de citostatice uzuale la Institutul Oncologic din Bucureşti

„În acest moment, ne confruntăm şi gestionăm o criză în aprovizionarea cu citostatice uzuale”, a anunţat joi dimineaţa conducerea unităţii. Conform acesteia, cauzele care au condus la această criză sunt multiple.

În primul rând, Institutul Oncologic a preluat un număr mare de pacienţi de la nivelul altor centre care nu au mai funcţionat din cauza pandemiei şi unde aceşti pacienţi nu au putut fi trataţi.

De asemenea, conducerea Institutului susţine că politica de achiziţii dusă până recent nu a permis o aprovizionare predictibilă cu medicamente şi materiale sanitare.

„Constrângerile legale inerente sistemului de achiziţii publice nu permit aprovizionarea în urgenţă, iar metodele împrumutului din farmaciile altor unităţi, respectiv achiziţiile directe, au fost folosite la limită. Suntem în punctul în care le-am utilizat la maximum, pentru a veni în sprijinul pacienţilor”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Reprezentanţii Institutului mai spun că CAS a municipiului Bucureşti asigură Institutului un buget calculat, în principal, în funcţie de istoric, iar ca urmare a fluxului de pacienţi oncologici mai mare, comparativ cu alte perioade de referinţă, bugetul este insuficient în acest moment.

Conducerea Institutului a semnalat situaţia la CASMB şi anunţă că, în acest moment, procedurile de negociere simplificată sunt în derulare şi se aşteaptă ca acestea să fie finalizate până la sfârşitul acestei săptămâni.

„Asigur pacienţii şi aparţinătorii, precum şi întreg corpul medical, de tot suportul şi efortul meu în rezolvarea acestei situaţii. Îmi pare nespus de rău că suntem nevoiţi să trecem prin acest moment. Aşa cum bine ştiţi deja, prioritatea mea au fost şi rămân pacienţii şi nu voi conteni niciodată să caut soluţii pentru a veni în sprijinul lor. Lupta lor cu boala este lupta mea pentru a le asigura un acces rapid la cel mai bun tratament, indiferent de câte piedici birocratice, procedurale, legislative şi umane există”, a declarat Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici