Efort supraomenesc al medicilor: Noapte albă la Tîrgu Mureş pentru o prelevare de organe

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat, noaptea trecută, ficatul, rinichii şi corneea de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

963 afișări
Imaginea articolului Efort supraomenesc al medicilor: Noapte albă la Tîrgu Mureş pentru o prelevare de organe

Efort supraomenesc al medicilor: Noapte albă la Tîrgu Mureş pentru o prelevare de organe

Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, internat în Secţia Clinică ATI cu diagnosticul anevrism arteră cerebrală medie rupt.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

„Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – Dr. Mihai Morariu – kdp, Dr. Horvath Zsuzsanna, Dr. Kiss Otto, As. Dorin Boca şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea – a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale: Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de Dr. Vasile Lungu, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Andrei Tomuţa, echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice pentru cornee a fost coordonată de Dr. Ioana Manole”, informează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş

Prelevarea de organe este a 5-a din acest an în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
organe,
prelevare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici