În urma verificărilor interne la ATI Sibiu va fi montat un sistem de supraveghere video

  • Echipa care a făcut controlul intern la ATI Sibiu, unde o fostă angajată a reclamat că pacienţii sunt legaţi, sedaţi şi ignoraţi, a stabilit că din cei 18 pacienţi internaţi, doar unul era legat şi intubat.
  • În urma controlului s-a stabilit să fie montat un sistem de supraveghere video.
  • Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
305 afișări
Imaginea articolului În urma verificărilor interne la ATI Sibiu va fi montat un sistem de supraveghere video

În urma verificărilor interne la ATI Sibiu, va fi montat un sistem de supraveghere video

În urma controlului făcut de echipa de management şi de medicii specialişti la ATI Sibiu s-a constatat că în zona ATI-Covid erau internaţi 18 pacienţi. Dintre aceştia, un singur pacient era legat, acesta fiind şi intubat.

„Condiţiile de internare şi tratament sunt corespunzătoare; personalul medical respectă procedurile şi protocoalele medicale; sunt respectate circuitele medicale; personalul respectă programul de lucru; aparatura şi instalaţiile din cadrul secţiei sunt funcţionale”, spun reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Cu toate acestea, s-a identificat oportunitatea instalării, în cadrul zonei roşii ATI-Covid, a unui sistem de supraveghere video. Procedurile pentru acest demers urmează să înceapă în cel mai scurt timp posibil.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu au precizat că acest control este o primă etapă, care va fi urmată de identificarea şi verificarea modului de lucru şi a completării documentelor medicale. În acest sens s-a emis o decizie pentru efectuarea unui audit clinic intern. Din echipa de audit va face parte şeful biroului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale, un medic anestezist din afara secţiei ATI-Covid şi compartimentul de audit intern.

Din echipa de control au făcut parte: Jur. Florin Neag – Manager, Conf.dr. Călin Cipăian – Director medical, As. Laurenţiu Ghinoiu – Director de îngrijiri. Aceştia au fost însoţiţi permanent de către dna. dr. Ioana Roxana Codru, medic primar specialitatea Anestezie Terapie Intensivă, care coordonează activitatea ATI-Covid. Echipa de control a verificat modalitatea în care este aplicat actul medical şi a stat de vorbă şi cu pacienţii care nu sunt intubaţi.

„Suntem conştienţi că opinia publică trebuie să cunoască adevărul şi de aceea am demarat rapid acţiuni care să clarifice situaţia. Terapia Intensivă Covid este o zonă sensibilă, cu o mare presiune pe umerii personalului medical. Este o zonă cu încărcătură profesională şi emoţională la cote nebănuite pentru cei din afara sistemului. Sunt pacienţi în stare gravă şi foarte gravă iar personalul medical, indiferent de statut şi experienţă se luptă pentru a-i salva. Cu siguranţă că nu e totul perfect, că uneori este poate nevoie de mai multă empatie, dar să nu uităm că principalul scop al activităţii este unul medical”, a spus managerul Spitalului, juristul Florin Neag.

Un fost angajat de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a povestit, pentru publicaţia locală Turnu Sfatului, că pacienţi în stare gravă cu COVID-19 au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici