Ioana Mihăilă, despre situaţia financiară de la minister: Faptul că vorbim de personal neplătit se datorează iresponsabilităţii premierului Cîţu

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă spune că premierul ştia din aprilie de situaţia financiară de la minister, iar faptul că „astăzi vorbim de personal neplătit (...) se datorează doar iresposabilităţii pemierului Cîţu”.

1516 afișări
Imaginea articolului Ioana Mihăilă, despre situaţia financiară de la minister: Faptul că vorbim de personal neplătit se datorează iresponsabilităţii premierului Cîţu

Ioana Mihăilă, despre situaţia financiară de la minister: Faptul că vorbim de personal neplătit se datorează iresponsabilităţii premierului Cîţu

„Sunt aici să explic ceea ce domnul Cîţu tocmai a spus şi astăzi, la fel cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de 2-3 luni. Domnul prim ministru ne spune acum că nu înţelege cum s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi. În 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată la Cabinetul premierului i-am prezentat situaţia bugetului Ministerului Sîănătăţii. Prin această adresă, i-am spus că nu sunt suficienţi banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, cele care finanţează Terapiile Intensive din spitale, printre altele, pentru plata personalului din centrele de vaccinare”, a declarat, într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă, ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă susţine că l-a informat pe premier despre faptul că pentru anul 2021 numărul personalului plătit de Ministerul Sănătăţii a crescut prin suplimentarea acestuia în serviciile judeţene de ambulanţă, în DSP-uri şi în UPU la aproximativ 75.000 de persoane.

Ministrul Sănătăţii spune că de-a lungul ultimelor luni s-au făcut mai multe transferuri între diferite programe pentru asigurarea unor nevoi urgente, cum ar fi vaccinuri sau tratamente ale unor pacienţi.

„Am prezentat Ministerului Finanţelor o propunere de Hotărâre de Guvern care a fost returnată neavizată către Ministerul Sănătăţii pentru alocarea din fondul de rezervă al Guvernului de resurse financiare pentru plata vaccinului tetravalent”, a exemplificat Ioana Mihăilă.

„Faptul că astăzi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani pentru programele de sănătate ale pacienţilor şi lipsă de resurse pentru ambulanţe şi medicamente se datorează doar iresponsabilităţii premierului Cîţu”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici