- Home
- Sănătate
- (24.02.2024, 15:02)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mâncarea intuitivă: slăbeşte fără stres şi fără a număra caloriile
Dacă ai încercat degeaba toate dietele şi ai vrea să-ţi schimbi abordarea cu privire la mâncare, alimentaţia intuitivă ar putea fi soluţia.
16043 afișări
Mâncarea intuitivă: slăbeşte fără stres şi fără a număra caloriile
Ce se întâmplă dacă eşti mereu la dietă şi te-ai luptat degeaba cu cântarul? Mâncarea intuitivă ar putea fi o soluţie. Creat în 1995 de nutriţioniştii Evelyn Tribole şi Elyse Resch, modelul de alimentaţie intuitivă este o abordare a nutriţiei care lasă spaţiu amplu pentru ascultarea organismului şi a semnalelor pe care le transmite în legătură cu alimentele.
Cu alte cuvinte, metoda ideală pentru cei care numără caloriile de o viaţă şi luptă împotriva sentimentelor de vinovăţie legate de greutatea lor şi de ceea ce mănâncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O pată solară uriașă îi îngrijorează pe oamenii de știință. Ce consecințe va avea asupra Pământului
-
Judecătoarea din dosarul Vlad Pascu se transferă la Constanţa. CSM i-a aprobat transferul
-
Republica Moldova, prima ţară care a semnat un parteneriat de Securitate şi Apărare cu UE
-
Război comercial. Şeful comerţului american, mesaj din inima Europei: UE trebuie să se alăture eforturilor SUA împotriva exporturilor Chinei
Principiul de bază al alimentaţiei intuitive este să ascultăm semnalele pe care ni le transmite corpul tău. Să mănânci când ţi-e foame, şi nu doar când ţi-e foame, este unul dintre ele. Obişnuiţi cum suntem să mâncăm de mai multe ori pe zi şi adesea la ore stabilite, am pierdut legătura cu ceea ce are nevoie corpul nostru.
De câte ori ai mâncat pentru că a trebuit şi nu pentru că ţi-a fost foarte foame? Nu contează dacă au trecut 5 ore sau o oră de la ultima ta masă sau gustare, dacă corpul tău strigă după hrană, este timpul să mănânci. Un alt semnal pe care adesea îl ignorăm este cel al saţietăţii.
De prea multe ori ne trezim înghiţind mâncare care nu are loc în stomac, dar continuăm până când farfuria este goală. Până la urmă, asta am fost întotdeauna învăţaţi în copilărie. Conform alimentaţiei intuitive, momentul în care să ne oprim din mâncat este când suntem sătui, cu preţul de a avea mâncare rămasă în farfurie (care, de altfel, nu trebuie aruncată, ci păstrată pentru următoarea masă).
A mânca dincolo de această limită ar putea însemna o digestie lentă şi dificilă, reflux gastric, umflare abdominală şi creştere în greutate.
Mâncarea intuitivă nu impune niciun tip de hrană, nici combinaţii de macronutrienţi sau doze cântărite până la miligramul. Conform acestei abordări, nu există alimente de evitat şi altele de preferat, important este să variaţi şi să menţineţi obiceiuri sănătoase, precum angajarea în activitate fizică constantă, zilnică şi o selecţie la timp a alimentelor de calitate.
Mâncarea aleasă trebuie să fie hrănitoare şi uşoară, plăcută din punct de vedere estetic şi o sursă de energie pentru o viaţă activă. Un alt element-cheie al alimentaţiei intuitive este relaţia pe care o avem cu mâncarea.
Citește pe alephnews.ro: Roboții militari ai viitorului sunt testați în Ucraina: „Dronele controlate de A.I. pot face în câteva secunde ceva ce unui om i-ar luat câteva ore”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Șicanele dintre Biden și Trump continuă. Joe Biden a lansat unul dintre cele mai dure atacuri de până acum la adresa fostului președinte
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Cine este românul care a construit una dintre cele mai mari reţele de studiouri de videochat şi ce afacere în domeniul dragostei porneşte acum
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
PROSPORT.RO
Prăpastia URIAȘĂ care a apărut din senin și i-a îngrozit pe localnici. Cum s-ar fi format „Gura Iadului”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe