Prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală la Arad. Cordul va salva viaţa unui croat

Au fost prelevaţi rinichii, corneea şi cordul, acesta urmând să fie transplantat unui pacient din Croaţia, pentru că în România nu sunt pacienţi compatibili.

484 afișări
Imaginea articolului Prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală la Arad. Cordul va salva viaţa unui croat

Prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală la Arad. Cordul va salva viaţa unui croat

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad, organele au fost prelevate de la un pacient de 52 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Intervenţia de prelevare a fost făcută de echipe de medici din Elveţia, Croaţia, Bucureşti şi Cluj-Napoca împreună cu medicii arădeni.

Au fost prelevaţi cordul, rinichii şi corneea pacientului, care vor ajunge, de urgenţă, la pacienţi aflaţi în stare critică şi a căror viaţă depinde de un transplant.

Deoarece în România nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva viaţa unui pacient din Croaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici